Temat: Zegnaj zimowe sadelko! dieta Dukana od 1 lutego kto ze mna ? :)

Witajcie drogie Vitalijki, jestem na forum od niedawna, i juz sie przymierzalam kilka razy do podjecia walki z moim sadelkiem, ale jakos takos, braklo mi motywacji.

Coz, wchodze sobie 3 dni temu na wage... i SZOK!!! 6 kg od swiat!!! Pomyslalam sobie-TO OZNACZA WOJNE

Polecialam do ksiegarni, uzbroilam sie w ksiazki dr.Dukana, i postanowilam sobie, ze nie poddam sie bez walki, i ze tego lata chce zalozyc bikini 

Zakładam swój wątek, żeby mieć troszeczkę miejsca wśród Was, żeby widzieć swoje osiągnięcia, żeby móc czerpać siłę z Waszych doświadczeń oraz z Waszego wsparcia, mam cichą nadzieję  

Tak wiec zapraszam wszystkich chetnych do wspolnego dukania 

ja moge ci wyslac na maila przepisy my tu prawie wszystkie mamy te same przepisy tez z internetu ale posegregowane przeze mnie itd


no dziewczyny gratuluje wagi!!! Malutka czemu nic się nie chwalisz, widzę, że u Ciebie też coś się ruszyło na suwaczku witaj Raspberry.pie. Ja dziś już po A6W, dziś robię tortillę, więc pochwalę się jak wyszło. Lecę do kuchni, bo umieram z głodu.
Pasek wagi

o pochwal sie gabie13  bo sama mam smaka na tortille 

a waga sie chwalilam co prawda tylko 1,2 kg ale w DOL a to najwazniejsze 


CHLEBEK OTRĘBOWY NA 3 DNI

3 jajka
0,5 paczki drożdży 10 dag.
mleko 0,0 lub 0, 5 % troszkę więcej jak kieliszek
1 jogurt malusi 1%
9 łyżek otrębów owsianych lub zamiennie 6 owsianych + 3 pszennych NIE MIELONYCH !!!
przyprawy ( ja daje sól, pieprz, zioła prowansalskie i czosnek )

- mleko podgrzewam w mikrofalówce aby nie było za gorące ( dla leniwych odrobina zimnego mleka reszta gorącej wody- ważne aby to było letnie nie gorące )
- w mleku rozpuszczam drożdże dodaje przyprawy i lyżke otrębów odstawiam w ciepłe miejsce pod przykryciem( zima na kaloryfer) na około 10 min
- do rozczynu dodaję żółtka i miksuje
- później dodaje jogurt i miksuje
- dosypuje resztę otrębów tj 8 łyżek- miksuje
- na końcu dodaje pianę
- wlewam do blaszki i odstawiam w ciepłe miejsce na minimum 15 min.
ciasto drożdżowe musi wyrastać to jest główna zasada

teraz pieczemy ja piekę w termoobiegu 200stopni C około 30-40 min zalezy od ciasta jakie wyszło

ja pieklam niecale 30 minut wiec trzeba zagladac !!!

a to przepraszam, przeoczyłam lecę kochane pichcić
Pasek wagi

Dzięki Malutka!

Jak to nie problem to poproszę o przepisy:

karolinabanach@op.pl

Ja dopiero zjadłam śniadanie. Po przebudzeniu wypiłam kawę na mleku i byłam najedzona aż do teraz:)
...
Gabie koniecznie pochwal się, jak wyszła tortilla, bo też bym sobie ją upichciła:)

Malutka drożdze miałaś prawdziwe czy w proszku?

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.