- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
30 stycznia 2010, 23:36
Witajcie drogie Vitalijki, jestem na forum od niedawna, i juz sie przymierzalam kilka razy do podjecia walki z moim sadelkiem, ale jakos takos, braklo mi motywacji.
Coz, wchodze sobie 3 dni temu na wage... i SZOK!!! 6 kg od swiat!!! Pomyslalam sobie-TO OZNACZA WOJNE
Polecialam do ksiegarni, uzbroilam sie w ksiazki dr.Dukana, i postanowilam sobie, ze nie poddam sie bez walki, i ze tego lata chce zalozyc bikini
Zakładam swój wątek, żeby mieć troszeczkę miejsca wśród Was, żeby widzieć swoje osiągnięcia, żeby móc czerpać siłę z Waszych doświadczeń oraz z Waszego wsparcia, mam cichą nadzieję
Tak wiec zapraszam wszystkich chetnych do wspolnego dukania
5 lutego 2010, 12:47
5 lutego 2010, 13:39
no to gratulacje
ja sie narazie nie waze bo podczas @ faktycznie nie ma sensu
a ja wlasnie pieke ''pasztet proteinowy'' bo mi sie po naszej wczorajszej dyskusji o pasztetach itp pasztetu zachcialo
sama jestem ciekawa jak mi ten pasztet wyjdzie ;)
5 lutego 2010, 13:41
5 lutego 2010, 14:23
zaraz gotowy bedzie i zjem na obiadek taki cieplutki prosto z balchy
dam znac jak smakowal
wam tez smacznego jesli wlasnie jecie obiadek
5 lutego 2010, 14:23
zaraz gotowy bedzie i zjem na obiadek taki cieplutki prosto z balchy
dam znac jak smakowal
wam tez smacznego jesli wlasnie jecie obiadek
5 lutego 2010, 14:30
5 lutego 2010, 15:11
oj biedna gabie 13, a mi taki pasztet mosnter ogromny wyszedl ze chetnie bym sie podzielila , ale jest naprawde smaczny, smakuje prawie jak taki prawdziwy pieczony pasztet, talko watrobki nie mialam , ale i tak jest pycha , nie jest suchy, hm........
Podam przepis gdyby ktoras chciala wyprobowany
Prawie pasztet ;)
*2piersi z kurczaka
*4 paleczki z kurczaka(miesko sciagnelam i wywalilam zbedne skory itp)
*1 cebula
*2 zabki czosnku
miesko kroimy na kawalki, wszystko 'podsmazamy' na patelni beztluszczu, podlewamy woda,dodajemy przyprawy(ja dalam sol, pieprz,papryke slodka i ostra, majeranek i oregano) i dusimy ok 15 minut
nastepnie mielimy to wszystko przez maszynke,ja mam moulinex-rozdrabniacz-
do powstalego farszu dodajemy:
*2 lyzki twarogu
*2lyzki jogurtu
*mozna dodac swieze ziola(ja dalam pietruszke i szczypiorek)
probujemy i w razie potrzeby doprawiamy do smaku,
nastepnie oddzielamy bialka od zoltek z
* 3 jajek,
zoltka dodajemy do farszu i dokladnie mieszamy,
z bialek ubijamy piane (trzeba dodac do bialek szczepte soli)
powstala piane mieszamy delikatnie z farszem,
wylewamy na blaszke wylozona papierem do pieczenia(ja mialam f.do babki 9x28cm)
pasztet pieczemy w 180° przez ok 60 minut(najlepiej zagladac co 15 min)
PYYYYYYYYYYYCHA :)
mozna podawac np. z sosem jogurtowym
5 lutego 2010, 15:12