1 listopada 2009, 17:24
Jestem upadłą PROTALKĄ, po prawie rocznych zmaganiach z moim GURU Dukanem ,złamałam przyrzeczenie dane samej sobie ,czego efektem jest 5 kg. więcej,moja wina, moja wina ,moja bardzo wielka wina.
- Dołączył: 2009-12-17
- Miasto: Lasek
- Liczba postów: 783
16 lutego 2010, 12:04
Dodam, że te placuszki - chlebki świetnie nadają się do zabrania ze sobą np. do pracy, smakują z serkiem mięskiem itp.
- Dołączył: 2009-03-03
- Miasto: Legnica
- Liczba postów: 132
16 lutego 2010, 13:19
Hej dziewczyny niedawno upiekłam ten chlebek ale jak dla mnie to taki sobie na drugi raz dałabym mniej przecieru pomidorowego,a co do tych placuszków to bardzo chętnie ale nie jem otrąb bo nie mogę się po nich wypróżnić :( a te ciasteczka to łyżką nakładasz na blaszkę rozumie tak? Wczoraj sąsiadka upiekła rogaliki z marmoladą i przyniosła moim chłopakom i niestety 2 ja 2 zjadła i mam straszne wyrzuty sumienia wsiąde dziś na steper to je odpracuję a już tak mi dobrze szło bez pokus
![]()
a co się dzieje z RENIĄ ktoś wie??????????
- Dołączył: 2009-12-17
- Miasto: Lasek
- Liczba postów: 783
16 lutego 2010, 14:14
Tak nakładam łyżką na blachę z odstępem, by się nie skleiły, konieczny papier do pieczenia, bo sie przyklejają do blachy
![]()
Otręby na dukanie konieczne 2 łyżki owsianych
Edytowany przez barborkaa 16 lutego 2010, 14:16
- Dołączył: 2009-03-02
- Miasto: gdzieś
- Liczba postów: 13224
16 lutego 2010, 17:57
> jem je 3 dni
To jesteś bardzo odporna, u mnie zniknęłyby w góra dwa!
- Dołączył: 2009-03-03
- Miasto: Legnica
- Liczba postów: 132
17 lutego 2010, 19:41
Ja mam pytanie do barborki jak jest tutaj jeszcze robiłam te placuszki chlebki są świetne!!!tylko nie miałam twarożku chudego więc dałam serek naturalny nisko tłuszczowy, ale chodzi mi o to że chciałabym zrobić np od razu z 3 porcji i wlać tą masę do foremki na pieczenie taką srebrną jednorazówkę i pytanie do ciebie czy robiłaś już tak?chodzi mi o to aby upiec typowy chlebek a później go kroić nożem tylko czy on mi się dobrze upiecze w środku????????????????
- Dołączył: 2009-12-17
- Miasto: Lasek
- Liczba postów: 783
18 lutego 2010, 13:18
Angelino, myślę, że możesz śmiało w taki sposób upiec chlebek. Kiedyś zrobiłam z małą ilością otrąb (takie ciasto gęściejsze niż na naleśniki) i upiekła na blaszce, nadaje się na spód do pizzy, lub zapiekanki, albo można pokroić na dowolne kawałki
- Dołączył: 2009-03-03
- Miasto: Legnica
- Liczba postów: 132
18 lutego 2010, 13:23
Hej ja dziś znowu robię ale już z normalnego chudego twarogu bo wczoraj mój starszy syn mi zjadł bo bardzo mu smakowały. Dla mnie to jest pycha a i do wędliny pomidora ogórka super i zapycha nieźle. Jeżeli masz jakieś jeszcze ciekawe pomysły to napisz mi ok?
- Dołączył: 2009-03-03
- Miasto: Legnica
- Liczba postów: 132
18 lutego 2010, 13:34
Ja jak piekłam ten tzw chlebek to na papier pergaminowy pod każdy placek dałam ciutkę oleju parafinowego bo wczoraj mi się poprzyklejały też tak dawałaś?