Temat: Ktos zaczyna od marca ?? Szukam chetnych

Siema poszukuje chetnych na start w odchudzaniu :) cel.. ponad 14 kg do zgubienia :) Najchetniej widzialbym to od 1marca badz tez od poniedzialku ??

Wspomoze ktos ??
Spoko....ja z ryb to najlepiej lubię tran i to w kapsułce 

Udka....bez skóry, wszelkie mięso z indyka...chuda wołowina, podroby czyli żołądki, wątróbki i serca z kurczaków.ale to już trzeba  lubić. Ja się przyznam, że dzięki żołądkom przetrwałam najgorsze głody...

Ja w II fazie jadłam np schab gotowany...
no to wyszlo, ze niby 6 dni no zobaczymy :) jak powinien prawidlowy jadlospis wygladac wiec ?
No ale watrobeczki itd to na oliwie juz trzeba smazyc albo oleju no bo jak to tak bez :) do tego cebulka co nie ??

a podobno ma byc bez tluszczowo :)

Przypominam ze z gotawania to laik jestem :D
A więc jedno już wiesz....
A prawidłowy hmm.....ja tam się pilnowałam jednej zasady....1g białka na 1 kg masy ciała....wtedy waga leci i woda woda woda...

Wątróbkę wrzucasz na 5 mi na gotującą się wodę...w innym garnku dajesz kieliszek wody, majeranek, pieprz ziołowy troche cebulki czosnek granulowany, sól....jednym słowem co lubisz...i  jak to poddusisz do tego wrzucasz obgotowaną wątróbkę...i chwilę jeszcze pod przykryciem...
Ja lubię dać jeszcze łyżeczkę koncentratu pomidorowego...a na na talerz łyżkę dwie jogurtu
Gotowac watrobke :) jeszcze takowej nie jadlem.

Szkoda ze bananki sa zakazane ;(
Spróbuj a zobaczysz...będzie duszona,a ja obgotowuję bo nie cierpię tych strzępów na talerzu  
No zobaczymy

jutro wiec podchodze z kopyta :)

a jeszcze kwestia jogurtow.. mozna jesc owocowe ??
Nie....owoce to cukry....nie wolno
oj to bedzie bieda cos czuje... tak bez cukrowo...

sprobuje uderzyc w jogurt naturalny ale nie jestem wielkim fanem tego :)
W książce Dukan pozwala na II fazie na 2 małe jogurty owocowe dziennie. Ja piję jovi 0%tł i cukru pitny ananasowo-kokosowy od początku II fazy i jak widać po pasku nie zaszkodziły

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.