Temat: Czy DIETA DUKANA pomoże schudnąć, gdy inne diety zawodzą?

koniec tematu
Co więc radzicie?
nie dziwię się, że bardzo ciężko ci schudnąć.. masz bmi 20,4 - to bliżej dolnej granicy.
Przecież wagę masz prawidłowa.
Pasek wagi
mam taki sam wzrost i chciałabym ważyć tyle, co ty... więc moim zdaniem Dukan spowoduje tylko jojo (jak u mnie) i problemy z nerkami 
osobiście odradzam Dukana. Znam kilka osób po tej diecie- na początku efekty były super ale w każdym przypadku przyszło jojo. Nie wiem jak się teraz odżywiasz ale ja proponuję dietę rozłączną. Występują w niej wszystkie potrzebne nam do prawidłowego funkcjonowania składniki odżywcze, usprawnia trawienie i ładnie, stopniowo się na niej chudnie. Wykluczyłabym słodycze, potrawy smażone i węglowodany proste zastąpiłabym złożonymi. Spróbuj- może będziesz zadowolona.... ;)
Na dukanie mięśni nie zbudujesz, poza tym to jedna z najmniej korzystnych diet dla kobiety, bo nadmiar białka powoduje nieodwracalne zmiany w gospodarce hormonalnej. Znam kilka kobiet które schudły na Dukanie, wychodziły z niej wg zaleceń, a i tak zaczęły tyć - i to bardzo nieproporcjonalnie, bo pojawiła się u nich otyłość brzuszna, której teraz nie mogą się pozbyć.

Twoja "otyłość" brzuszna wynika ze stosowania diet głodówkowych. Jedyne wyjście - to dieta zbilansowana zgodna z zapotrzebowaniem energetycznym, bez żadnych cięć kalorii, żeby podkręcić metabolizm i wyjść z trybu głodowego
A czy ktoś jest w takiej sytuacji:

stosowanie wielu diet, praktycznie przez całe życie...
Nic już nie pomaga, organizm sie buntuje, nie chudnie tylko tyje...
Co was wybawiło z tej sytuacji?


VanillaSky1983 napisał(a):

Jedyne wyjście - to dieta zbilansowana zgodna z zapotrzebowaniem energetycznym, bez żadnych cięć kalorii, żeby podkręcić metabolizm i wyjść z trybu głodowego

zacytuję sama siebie - innego wyjścia nie widzę
Nie wiem ile i jak jadłaś do tej pory, ale patrząc na Twoją wagę i wiek powinnaś wg mnie zacząć od ok. 1700-1800 kcal dziennie i stopniowo podnosić do 2000kcal, zbilansowane posiłki oparte na węglowodanach złożonych, białku zwierzęcym (z mięsa), zdrowych tłuszczach (oliwa, orzechy, tłuste ryby) i warzywach.
....
....

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.