- Dołączył: 2009-07-17
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 129
28 lipca 2009, 12:20
A może stworzymy post na którym będzie można wpisywać przepisy do diety proteinowej :) Na każdą z faz ;) Kto sie przyłączy i pomoże mi w poszukiwaniu lepiej smakujących potrwa :)Zapraszam
- Dołączył: 2009-07-17
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 129
31 lipca 2009, 08:43
Kotleciki gyros
Składniki:
1 pierś z kurczaka lub indyka, 2 białka, 3 płaskie łyżeczki otrąb pszennych
Wykonanie
pierś pokroić w drobną kostęczkę, białka ubić na sztywno dodać do nich pokrojoną pierś, przyprawę, otręby, na patelni teflonowej nalać wody tak aby pokryła dno patelni dodać szczyptę gyrosa i vegety. Nakładać łyżką na patelnię nakryć pokrywką, smażyć z dwóch stron. Podawać posypane natką pietruszki.
SMACZNEGO !!!
- Dołączył: 2007-02-06
- Miasto: Szczecin
- Liczba postów: 737
2 września 2009, 00:03
witam ja dodam od siebie przepis na kotleciki pieczarkowe:
jajko ,pieczarki pokrojone w kostkę ,filet drobiowy pokrojony w kostkę , magii,pieprz,
mąka kukurydziana do zageszczenia
co prawda nie jadlam jeszcze tego ,w orginale jest mąka ziemniaczana i olej a cała reszta tak jak napisałam i z mąka ziemniaczana sa pyszne. zastanawiam się tylko czym olej zastapic.musze wypróbowac ten przepis w nastepnej fazie.
- Dołączył: 2007-02-06
- Miasto: Szczecin
- Liczba postów: 737
2 września 2009, 00:05
wydaje mi sie ,że mozna tez dodac serek homo. i otreby i zobaczyc czy to bedzie smaczne,na pewno troche poeksperymentuję
- Dołączył: 2008-03-27
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 56
2 września 2009, 21:36
lubie eksperymentowac w kuchni. Ugotowalam pier kurczaka, pokroilam w malutka kosteczke, pokroilam szczypiorek, wszystko na mocno rozgrzana sucha patelnie, do tego dodalam: pieprz, papryke, koperek, mieszanke ziol wloskich, curry i mozna dodac jeszcze chili i tysiac innych przypraw. potem dodalam do tego chudy twarog i maslanke:) i wszystko wymieszalam. Zrobilo sie miesko ze szczypiorkiem i ziolami w metnym sosie. smakuje naprawde ok.
- Dołączył: 2009-09-06
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 2
6 września 2009, 12:27
Czy w pierwszej fazie można stosować mąkę kukurydzianą?
- Dołączył: 2009-09-03
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 515
7 września 2009, 12:55
Macie pomysł jak przygotować rybę po grecku??
- Dołączył: 2007-07-06
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 88
9 września 2009, 12:59
rybka po grecku
marchewka
pietruszka
seler
por
cebula
przecier pomidorowy
sok z cytryny
sól, pieprz
warzywka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebule pokroić w piórka, por w talarki lub jak kto chce - wszystko dusić w garnuszku do miekkości podlać wodą żeby było trochę sosiku. Na koniec przyprawić i wyłożyć na podsmażoną lub ugotowaną dowolną rybkę. Odstawić celem przegryzienia się na kilka godzin i gotowe! Smacznego
- Dołączył: 2007-02-06
- Miasto: Szczecin
- Liczba postów: 737
9 września 2009, 22:10
ponoć można uzywać kostek odtłuszczonych winiary
- Dołączył: 2007-02-06
- Miasto: Szczecin
- Liczba postów: 737
9 września 2009, 22:12
ostatnio zrobiłam coś takiego : pierś z kurczaka wedzonego pokroiłam w kostkę i dodałam trochę ryby wedzonej do tego ogórek korniszon,cebulka szalotka w kostkę i majonez proteinowy albo inna wersja to jogurt z kopperkiem i czosnkiem, obie mi smakowały.