Temat: Dieta Proteinowa - przepisy

A może stworzymy post na którym będzie można wpisywać przepisy do diety proteinowej :) Na każdą z faz ;) Kto sie przyłączy i pomoże mi w poszukiwaniu lepiej smakujących potrwa :)Zapraszam
dziewczyny ponawiam pytanie z innego topiku na "proteinowej" co myślicie o zastąpieniu kakao w dukanowskiej nutelli błonnikiem kakaowym? i w ogóle we wszystkich przepisach gdzie występuje kakao...
memmi, to jest bardzo ciekawy pomysł !!!!
naleśnik
1 jajko
2 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku
1łyżka odtłuszczonego mleka płynnego
słodzik dla smaku
 mieszamy, wylewamy na patelnie teflonową,
można podać z nutelą! pycha!!!!

Mus czekoladowy

 

Serek homogenizowany 0%

Kakao Holenderskie gorzkie, odtłuszczone

Słodzik

Kilka kropel olejku waniliowego

opcjonalnie otręby

 

Składniki mieszamy na gładką masę, wrzucamy na 15 minut do lodówki. Czyste proteiny a jednak wrażenie, że jemy królewski deserek. :)

Pasek wagi
to jest boskie, ten mus
Dziękuję za wiele wspanialych pomysłów na dania :) Teraz moja dietka na pewno nie będzie nudna! ;)

Witam, jestem pierwszy dzień na tej diecie i podaję przepis na omlet błyskawiczny:

2 jajka + 2 białka

kilka łyżek mleka, wszystko mieszamy i wlewamy na talerz i wkładamy do mikrofalii, wyjmujemy aż się zetnie. pyszne z serkiem wiejskim słodzikiem na słodko a na ostro np. z pastą z serka wiejskiego i wędzonym łososiem lub makrelą. Można też zrobić taki omlet z samych białek. Smacznego.

Mam pytanie ja przygotowujecie paluszki krabowe, bo ja kupiłam takie mrożone i nie mam pojęcia jak je przygotować by były zjadliwe.
Z góry dziękuje:)
> Mam pytanie ja przygotowujecie paluszki krabowe,
> bo ja kupiłam takie mrożone i nie mam pojęcia jak
> je przygotować by były zjadliwe.Z góry dziękuje:)
Można usmażyć, zjeść surowe po rozmrożeniu, ukradkiem wyjmując z torebki (mój ulubiony sposób) albo dodać do sałatki czy omleta lub jajecznicy.
Pasek wagi
Dziękuje agusia70:)

Czyli tylko rozmrozić i pałaszować:)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.