8 sierpnia 2008, 09:05
Witam
Niedlugo chciałabym przejść na tą właśnie dietę. Dużo się naczytałam na innych forach o jej dobrych skutkach i postanowiłam spróbować. Problem w tym że trochę za mało o niej wiem. Może korzystałyście z niej?? Macie jakieć informacje, e-book??
A może ktoś byłby skłonny zeskanować książkę albo zrobić zdjęcia i mi je udostępnić??
Za wszelkie informację będę BARDZO WDZIĘCZNA !!!!!
POZDRAWIAM!!!
- Dołączył: 2009-04-14
- Miasto: A
- Liczba postów: 486
21 maja 2009, 09:39
No to Sikorko musisz coś zjeść :-)
A gdzie Ty mieszkasz, że tyle świętujecie?
- Dołączył: 2009-03-19
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 814
21 maja 2009, 10:50
Witam.
Załamałam dietę

Może od jutra znowu spróbuję.
Z innego wątku dowiedziałam się że nie powinno sie smażyć na parafinie - kurcze to ja już nic na ciepło nie mam do jedzenia na czystych proteinach
Chyba będę stosować tylko wersje z warzywami i tak tyxh warzyw nie jadam duzo bo nie lubię, ale jako dodatek jak najbardziej - choćby gołąbki, tylko bez zaprawiania sosu.
- Dołączył: 2006-01-04
- Miasto: Na Koncu Wsi
- Liczba postów: 109738
21 maja 2009, 11:03
> No to Sikorko musisz coś zjeść :-)A gdzie Ty
> mieszkasz, że tyle świętujecie?
w niemczech ...festyn strzelecki jest w mojej wsi
21 maja 2009, 11:14
czesc dziewczyny!
ja mialam małą załamkę w ostatnich dniach.generalnie jestem na 1200kcal ale srednio mi wychodzi.mam dość na razie diet ale mam nadzieje ze zbytnio nie przytyje.i tak waze ok 68kg znow.zostaja mi tylko te kg zdobyte przez diete 1200kcal bo Dukan leci masakrycznie szybko
co jak co ale ta dieta pozwolila mi sie wyciszyc (Dukana).wiec nie moge mowic ze zaluje.pozwolila mi nie rzygac przez 2 miesiace.bede do niej raz w tygodniu wracala a omlet Dukana bede robila codziennie na sniadanie-mniam! nauczyła mnie robic posiłki bogate :)
- Dołączył: 2009-04-14
- Miasto: A
- Liczba postów: 486
21 maja 2009, 11:23
Angell, dlaczego mówisz, że nie masz co jesć
Możesz smażyc na suchej patelni. Ja zakupiłam patelnię z powłoką tytanową (w granicach 100 zł z pokrywą). Smaży się na niej idealnie. Robię jajka sadzone, pierś smażoną, ryby, wątróbkę, placki proteinowe; wszystko bez grama tłuszczu.
- Dołączył: 2009-04-14
- Miasto: A
- Liczba postów: 486
21 maja 2009, 11:24
Sikorko, no to fajnie macie z takim festem :-)
Miłęj zabawy
21 maja 2009, 11:26
Witajcie!
Ja smażę wszystko na patelni Tefala. Nic nie przywiera i tez nie uzywam tłuszczu. Nawet tej parafiny...nawet nie wiem, gdzie tego szukać :) Wczoraj filet z indyka w przyprawach .... po prostu MIODZIO!!!
A powiedzcie mi, czy jecie jakieś jogurty smakowe? Chodzi mi o te z owocami.
- Dołączył: 2005-11-10
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 1180
21 maja 2009, 12:02
Witam:) Moge sie tutaj przylaczyc?:) Chcialabym od jutra zaczac diete proteinowa, tylko nie dostalam jeszcze ksiazki i czy byly byscie tak dobre i odpowiedzialy mi na kilka pytan?
1. Ile ma trwac ta pierwsza faza diety?
2.
Czy jest jakas okreslona ilosc bialka ktora trzeba spozywac?
Zapotrzebowanie to jest ok 80g,ale skoro je sie praktycznie samo bialko
to ma go byc wiecej?
3. Patrzycie na calkowita ilosc zjadanych w ciagu dnia kalorii?
4. Czy przyprawy sa dozwolone?
5.Czy produkty takie jak wedzona makrela i sledzie marynowane mozna jesc czy maja zbyt duzo kalorii (a zalewa octowa ma tez cukier)
Buziaki:
- Dołączył: 2005-11-10
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 1180
21 maja 2009, 12:05
A i jeszcze chcialam zapytac czy w tej diecie wazne jest co jest zrodlem bialka, bo np w diecie south beach nalezy ograniczyc nabial, bo podobno spowalnia chudniecie.