- Dołączył: 2011-08-23
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 70
22 grudnia 2011, 12:55
Niestety nie mogę sie ogarnąć i zacząc dietę, liczę na magiczną datę 02.01.12. Zapraszam do zapisywania się i wspierania siebie i innych. Moim motywatorem największym jest 1. komunia w maju mojego brzdąca i 2. wakacje ze znajomymi, którzy nie widzeli mnie na żywo przez ok 5 lat. (czyli 10-12 kg temu). Chociaż do tej pory nie mogłam sie zmotywować to zastanawiam sie jak będzie w styczniu.
22 lutego 2012, 13:01
Ostatnio równałam zawartość węgli w makaronie z mąki przennej lubelli a carreforowskiego z mąki durum to ten z durum miał mniej wegli.
Więc ja się chyba będę trzymać tych ciemniejszych makaronów i ryżu dzikiego.
22 lutego 2012, 13:02
Pewnie....jak Ci pasuje, ja nie mogę jeść...wolę mniej, a tego co mi pasuje.
22 lutego 2012, 13:04
No tak. Masz racje. Ja nie mówie ze jak spróbuje tych ciemnych to mi posmakują. Może być tak, że nie wtedy będę szamać te tradycyjne...
- Dołączył: 2012-01-26
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 258
22 lutego 2012, 13:22
Ja jadłam kiedyś makaron ciemny z kurczakiem w pomidorach i mi pasował, smakował zupełnie jak zwyczajny, no chyba, że ja generalnie smaków nie odróżniam - a istnieje taka możliwość ;-)
Elima, jak słyszę o frytkach z selera i to pewnie z piekarnika to od razu mi się pogarsza samopoczucie :-/ no a pizza dukanowa? Nawet myślałam kiedyś żeby zrobić, ale obawiam się rozczarowania, no bo musiałabym jakiejś przyprawy do pizzy z glutaminianem sodu tam dosypać, żeby to przypominało pizzę z lokalu. Poza tym z moją niebywałą tendencją do zatrzymywania wody w organizmie (potrafi mi się po jednym wybryku zatrzymać na tydzień!) jeśli mam tydzień czasu odczuwać skutki soli (a chyba bez soli pizzy sobie nie zrobię?), to chyba wolę nie jeść jej w ogóle.
Koledzy z pracy widząc moje potyczki z dietą Dukana śmieją się, że Dukanowi maniacy są w stanie z otrębów i twarogu zrobić wszystko :-)
- Dołączył: 2008-05-01
- Miasto: Małe Trójmiasto Kaszubskie
- Liczba postów: 4050
22 lutego 2012, 13:27
Dziewczyny, a wy gdzie te otręby kupujecie?
- Dołączył: 2012-01-26
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 258
22 lutego 2012, 13:32
W hipermarketach prawie wszystkich jest na dziale z produktami zbożowymi albo ze zdrową żywnością albo w sklepikach osiedlowych, bazarkowych ...
22 lutego 2012, 13:41
szukaj w marketach tam gdzie pieczywo chrupkie albo płatki na mleko.
silva27 pizza dukanowa wychodzi pyszna. Ja dodaje ziół prowansalskich z koncentratem do posmarowania ciasta, do tego pieczarki, wędlina, ser zółty piórko i zajadam.
Edytowany przez 22 lutego 2012, 13:41
- Dołączył: 2009-01-14
- Miasto: Puławy
- Liczba postów: 780
22 lutego 2012, 13:45
chcebyc napisał(a):
dzida15 jak ty pięknie schudłaś! To wszystko zgubiłas na Dukanie czy na jakiejś innej diecie?
nie to nie wszystko na dukanie
ostatnie 10 kg to dukan a wczesniej to rok temu waga jakoś sama zaczeła spadać to poprostu MŻ żeby troche jej pomóc
- Dołączył: 2012-01-26
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 258
22 lutego 2012, 15:28
A ile otrębów tam dajesz do tej pizzy? 9 łyżek pszennych ? Dobrze pamiętam? Czy owsiane też? To musiałabym to na 3 dni sobie zostawić tak? Dukan mówił, że u niego je się bez ograniczeń ilościowych, a ta pizza i wiele innych dań temu przeczy.
A ten ser żółty piórko to gdzie kupujesz? Ja widziałam w sieci tylko w takich blokach po 2,5 kg. Nie za dużo to? Nie ma szans to wszystko zjeść zanim się nie popsuje. Można to kupić w mniejszych porcjach?
Edytowany przez silva27 22 lutego 2012, 15:30
22 lutego 2012, 16:20
kostka chudego sera
3 lyzek otrab pszennych
3 łyzek otrab owsianych
2 lyzeczki mazeiny (skrobii kukurydzianej)
2 jajka
sol,oregano,czosnek
Czyli na 2 dni ale wychodzi duża.
Ser kupuje w carrefourze na wagę krojony. 29.90 za kg. Zawsze biore 30dkg to starcza mi na ok tydzień.