Temat: Chętni na dietowanie od 02.01.2012:)

Niestety nie mogę sie ogarnąć i zacząc dietę, liczę na magiczną datę 02.01.12. Zapraszam do zapisywania się i wspierania siebie i innych. Moim motywatorem największym jest 1. komunia w maju mojego brzdąca i 2. wakacje ze znajomymi, którzy nie widzeli mnie na żywo przez ok 5 lat. (czyli 10-12 kg temu). Chociaż do tej pory nie mogłam sie zmotywować to zastanawiam sie jak będzie w styczniu.

o takie chipsy to i ja sobie napewno zrobie:D zawssze mam ochote - ale jak mama przywozi mi szynki to zawsze filet z indyka i wydaje mi sie ze nie wyjdzie: < musze sie zaopatrzyc w sopocka drobiowa czy jak to tam szlo^^
Pasek wagi
żywiecką z indyka polecam z całego serca do chipsów, sprawdza się doskonale. A wiecie co mam w piekarniku....serniczek z przepisu Elimy, zrobiłam krok po kroku, a jak nie wyjdzie to znaczy że się nie nadaje do robienia ciast :( a co do biodrówek to też nia nawidzę, nie dośc że mam 4 litery na wierzchu to jeszcze sadełko mi wisi na spodniach i dlatego takie legginsy są super z wyższym pasem.
Pasek wagi
Elima Ty jak przeszłaś na III fazę to przeszłaś po dniach P+W czy P???
MAMA26 jak robisz te chipsy tez bym takie chętnie zjadła :)
Pasek wagi
robiłam 1 raz dzisiaj bo gdzieś w necie wyszukałam, na patelnie wrzuciłam z 8-10 plasterków tej żywieckiej posypałam papryką(można np solą czosnkową) radzę z jednej strony i nie za dużo papryki, bo z obydwu piecze w język:) i tak z 2 min po jednej i 2 min po drugiej stronie smażyłam, one stają się chrupkie dopiero jak wystygnąmuszą się na patelni troszkę pomarszczyć ale trzeba uważać żeby nie zwęglić, bo mi chyba ze 3 plasterki złapały czarne kropki i gorzkie były...smacznego chrupania
Pasek wagi

witajcie

Nie wiedziałam ,że można kiełbaskę żywiecką z indyka dziękuję Wam :)właśnie zajadam z bułeczką i popijam colą:)


Ps.macie jakiś inny przepis na bułeczki?  (trochę proszku do pieczania uważam że za dużo bo go czuć i za dużo otrębów bo wychodzi jedna dziennie)

Składniki:
12 łyżek otrębów owsianych (nie mielonych)
2 jaja
pół opakowania twarogu 0% (nawet takie mniejsze pół – chodzi o opakowania 200 gramowe)
łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli (do smaku jak kto woli)
szczypta czosnku w proszku

Przygotowanie:

Wszystko mieszamy na nieco większych obrotach, aby masę troszeczkę zmielić (dosłownie kilka sekund). Celowo nie mielę otrębów wcześniej, dzięki czemu bułeczki mają taką chropowatą konsystencję.
Blacha grillowa, na to papier do pieczenia, wykładam masę łyżką w formie takich jakby okrągłych placków z „górką” (żeby bułki nie były zbyt płaskie). Z tych składników wychodzą 4, czasem 5 bułek.

Piekę około 30 minut w temp. 200 st.


Jak dla mnie to za gęsta ta masa wychodzi ,proszku do pieczenia uważam że za dużo bo go czuć i za dużo otrębów bo wychodzi jedna bułeczka do zjedzenia dziennie .

no to musze sprubować :)

Pasek wagi

dzida15 napisał(a):

MAMA26 jak robisz te chipsy tez bym takie chętnie zjadła :)


Ja jak piekę kuraka w piekarniku to zawsze sobie na kratce układam wędlinke drobiową, albo selera pokrojonego w paski i tak się piecze dopóki się nie powywija. Wędlinka wychodzi słona jak cholera ale smaczna!
Napisałam wyżej co do tych chipsów:) ja dałam tylko za dużo papryki ale następnym razem już wiem co i jak:)
Pasek wagi
nie mowcie juz o tych chipsach!:D juz chce je zjesc, skocze jutro po ta szynke przez Was:D
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.