- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
22 grudnia 2011, 12:55
Niestety nie mogę sie ogarnąć i zacząc dietę, liczę na magiczną datę 02.01.12. Zapraszam do zapisywania się i wspierania siebie i innych. Moim motywatorem największym jest 1. komunia w maju mojego brzdąca i 2. wakacje ze znajomymi, którzy nie widzeli mnie na żywo przez ok 5 lat. (czyli 10-12 kg temu). Chociaż do tej pory nie mogłam sie zmotywować to zastanawiam sie jak będzie w styczniu.
21 lutego 2012, 14:48
21 lutego 2012, 15:20
21 lutego 2012, 15:36
21 lutego 2012, 16:52
21 lutego 2012, 16:55
witajcie
Nie wiedziałam ,że można kiełbaskę żywiecką z indyka dziękuję Wam :)właśnie zajadam z bułeczką i popijam colą:)
Ps.macie jakiś inny przepis na bułeczki? (trochę proszku do pieczania uważam że za dużo bo go czuć i za dużo otrębów bo wychodzi jedna dziennie)
Składniki:
12 łyżek otrębów owsianych (nie mielonych)
2 jaja
pół opakowania twarogu 0% (nawet takie mniejsze pół – chodzi o opakowania 200 gramowe)
łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli (do smaku jak kto woli)
szczypta czosnku w proszku
Przygotowanie:
Wszystko mieszamy na nieco większych obrotach, aby masę troszeczkę zmielić (dosłownie kilka sekund). Celowo nie mielę otrębów wcześniej, dzięki czemu bułeczki mają taką chropowatą konsystencję.
Blacha grillowa, na to papier do pieczenia, wykładam masę łyżką w formie takich jakby okrągłych placków z „górką” (żeby bułki nie były zbyt płaskie). Z tych składników wychodzą 4, czasem 5 bułek.
Piekę około 30 minut w temp. 200 st.
Jak dla mnie to za gęsta ta masa wychodzi ,proszku do pieczenia uważam że za dużo bo go czuć i za dużo otrębów bo wychodzi jedna bułeczka do zjedzenia dziennie .
21 lutego 2012, 18:10
MAMA26 jak robisz te chipsy tez bym takie chętnie zjadła :)
21 lutego 2012, 19:11