- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
19 września 2011, 11:30
nazwa |
Ile ważyła |
Aktualna waga |
cel |
Postęp |
Duzejabuszko |
83 |
81,5 |
73 |
-1,5kg |
Elima |
85,8 |
85,8 |
85 |
0 |
Maajkaa |
69,2 |
69,2 |
58 |
0 |
Chcebyc |
73 |
73 |
63 |
0 |
maleczka |
67,3 |
67,3 |
59 |
0 |
|
|
|
0 |
|
59 |
59 |
50 |
0 |
|
|
|
|
0 |
|
115 |
115 |
100 |
0 |
|
78 |
76 |
68 |
-2kg |
|
72,1 |
72,1 |
63 |
0 |
|
93 |
93 |
83 |
0 |
|
|
|
|
0 |
|
|
|
|
0 |
|
Pattusia22 |
66 |
66 |
55 |
0 |
boberus87 |
81,7 |
81,7 |
71,7 |
0 |
gruszka73 |
97 |
97 |
87 |
0 |
Monia81.gdansk |
60 |
60 |
50 |
0 |
gosiek8513 |
89,2 |
89,2 |
79,6 |
0 |
|
|
|
|
|
Edytowany przez duzejabuszko 21 września 2011, 22:58
23 września 2011, 19:32
23 września 2011, 19:35
Edytowany przez 23 września 2011, 19:42
23 września 2011, 19:56
23 września 2011, 20:11
23 września 2011, 20:16
23 września 2011, 20:18
23 września 2011, 20:20
23 września 2011, 20:21
w tej dawce jaka jest wskazana dobrze jeść nie przetworzone - gotowanie ich i mielenie sprawia że tracą właściwości absorbujace tłuszcze i właściwości wymiatające dla jelit.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Mikrofala nie zmienia ich właściwości - podgrzewanie w mleku w mikrofali nie zmienia uch właściwości, pieczenie ich w formie ciastek, jako dodatku dla pieczeni ( w formie nie zmielonej), chlebka ( w formie nie zmielonej) - nie zmienia ich właściwości. Tyle Dukan.
Dwie łyżki otrąb pokrywają jedną trzecią zapotrzebowania dziennego na błonnik i obniżają ryzyko zachorowania na raka jelit (...)Błonnik odgrywa też ważną rolę w profilaktyce zaparć, hemoroidów i uchyłkowatości jelita grubego.
Otręby owsiane zawierają ponadto błonnik rozpuszczalny, który pomaga obniżyć poziom cholesterolu we krwi. Podczas trawienia tłuszczów rozpuszczalna frakcja błonnika może wiązać się z cholesterolem, wymusza to wydalanie powstającego połączenia, zapobiegając w ten sposób przyswojeniu cholesterolu" - dlatego Dukan to zaleca - przy tych otrębach cholesterol z jajek nam nie wrogiem
"W latach osiemdziesiąt bardzo modna była dieta otrębowa.Entuzjazm tej diety wysokobłonnikowej, wykorzystującej otręby jako cudownego leczenia zaparć, problemów trawiennych i otyłości, zrodził się bez zastanowienia się nad możliwymi skutkami nadmiernego spożycia błonnika nierozpuszczalnego. Z czasem okazało się, że zbyt duża dawka tego składnika nie tylko pogłębia wcześniejsze schorzenia, lecz stwarzała nowe problemy - np. z zespołem drażliwego jelita lub ze skutkami niedoboru składników mineralnych. Spożywanie otrąb na surowo nie tylko pogarsza przebieg niektórych chorób, lecz także może spowodować pojawienie się nowych"
i mamy odpowiedz dlaczego Dukan zaleca 3 łyżki a nie więcej, mimo że kaloryczność jest niewielka
23 września 2011, 20:22
Witaj Elu