- Dołączył: 2006-02-10
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 117
23 czerwca 2011, 13:24
No właśnie... Zbierzmy nasze ulubione dania :)
Edytowany przez uwierzyc.w.siebie (moderator) 23 czerwca 2011, 13:33
- Dołączył: 2007-11-20
- Miasto: New York
- Liczba postów: 3232
23 czerwca 2011, 19:23
filet z kurczaka (kroję w plastry i lekko rozbijam) smażony bez tłuszczu i mizeria :)
- Dołączył: 2007-11-11
- Miasto: Hienkowo Male
- Liczba postów: 472
23 czerwca 2011, 19:56
ja dzis gulasz wolowy - kawalki wolowiny podsmazone na suchej patelni, jedna mala cebula, zalewam woda, daje jedna bulionetke knorra wolowa, pieprzy i pyszne jedzonko :)
I usmazylam jeszcze kotlety - miesko mielone indykowo wolowe, jedno jajko, 3 lyzki otrebow (zalewam 3 lyzkami wody goracej i czekam chwile). Mieszam, i uformowane kotlety smaze na patelni grillowej. Do tego mozna zrobic sosik musztardowy :)
- Dołączył: 2006-02-10
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 117
23 czerwca 2011, 22:03
@ Hachiko dawaj przepis na tę tortillę! :D
- Dołączył: 2006-02-10
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 117
28 czerwca 2011, 16:28
Przez ostatnie 3 dni na obiad grillowałam: chudziuteńką kiełbaskę drobiową, medaliony z morszczuka, cycucha kurzego, cebulkę, paprykę, cukinię i suchą krakowską (pyszne chipsy wychodziły).
Dziś już normalny domowy obiadek: zupka z pieczonym indykiem, pomidorami, cebulą i marchewką :) Na deserek świeżo pieczone ciasto czekoladowe!
- Dołączył: 2010-12-25
- Miasto: Lądek-Zdrój
- Liczba postów: 290
2 lipca 2011, 14:49
Placki cukiniowe dukana (pycha)
1cukinia
1cebula
zabek czosnku
2jajka
2lyzki maki kukurydzianej
Robimy jak placki ziemniaczane,pychotka dzis na obiad wszamalam.
- Dołączył: 2009-03-12
- Miasto: Warszawianka
- Liczba postów: 8929
2 lipca 2011, 22:46
> Pomidory z mozzarellą i bazylią :)
zamiast tego proponuję zastąpienie mozzarelli białym serem i dodanie octu balsamicznego(można?)
- Dołączył: 2009-03-12
- Miasto: Warszawianka
- Liczba postów: 8929
2 lipca 2011, 22:55
Placek a'la pizza faza 2
Porcja dla 2 osób
• 1 jajko
• 1,5 łyżki otrębów owsianych
• 1,5 łyżki maizeny
• mleko o niskiej zawartości
tłuszczu - według uznania
• sos pomidorowy lub sos boloński
do posmarowania placka
• sól
Wymieszać dokładnie (a najlepiej zmiksować) otręby, maizenę, jajko i trochę
mleka, dodać sól. dokładnie połączyć wszystkie składniki ("wyrobić").
Wyłożyć na patelnię teflonową na małym ogniu i przykryć ją. Gdy ciasto
się zetnie, potrawa jest właściwie gotowa. Podawać z sosem pomidorowym lub
bolońskim, który należy równomiernie rozprowadzić na placku już na talerzu.
przepis pochodzi z 1 z książek dukana,ale nie wiem co to jest ta mazeina i czym można ją zastąpić
- Dołączył: 2008-03-26
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 974
2 lipca 2011, 23:45
Ja ostatnio niemal codziennie robie pite na obiad :)