Temat: Jak podkręcić metabolizm

Hej.  

Poszukuję sposobu na podkręcenie metabolizmu? 

Ja znam jedynie kapustę kiszona na czczo, sok z cytryny, chili i przyprawy rozgrzewające. 

Pasek wagi

A jakie masz ogólne doświadczenie w odchudzaniu. Jeśli jesteś już naprawde dobrze zbudowany(a) to myślę, że dużo nie wyciągniesz juz z organizmu :) Na pewno bardzo mało alkoholu i 0 papierosów. Ostre jedzenie podkręca metabolizm a witaminy napewno wspomagają chemicznie jego przemianę, ale nie fizycznie. Natomiast fizycznie to napewno:

woda ponieważ im więcej tym więcej z nas wypłukuje złej chemii i jest więcej na dobre suplementy diety z witamin itd.

ćwiczenia fizyczne CODZIENNIE podkręcą ostro metabolizm nie pół godziny czy 15 min, lecz od razu na strzał 40-70 min tak optymalnie. Im więcej tym lepiej, ale to dla wyłącznie sportowców, którzy mają opiekę dietetyczną i medyczną. I trzeba też przy tym normalnie jeść. ŻADNEJ DIETY ODCHUDZAJĄCEJ przy dużym wysiłku fizycznym.

Natomiast suplementy diety na podniesienie metabolizmu działają tak samo jak ostre przyprawy - czyli podnoszą ciśnienie we krwi, aby zachodziła szybsza przemiana materii. Ćwiczenia fizyczne de facto robią to samo, ponioeważ podciągają ćiśnienie i się pocimy :)

Suplementy diety na odchudzanie brałbym z rozwagą, ponieważ mają one jednostanny wpływ na organizm zanim się rozłoża i tak przez 8 godzin chodzimy nakręceni. Po ćwiczeniach fizycznych organizm sam sobie reguluje, przy środkach chemicznych niestety nie mamy na to wpływu i osoby z problemami sercwoymi mogą mieć problemy.

Jesc przez jakis czas zgodnie z zapotrzebowaniem (cpm).

Więcej białka 

Cwiczenia siłowe, interwaly

Grejpfruty, ogólnie ostre przyprawy (chili, imbir, cynamon, pieprz cayenne), dużo wody, aktywność fizyczna (nie koniecznie konkretnie sport). Poczytaj w internetach :P

Hiity 2-4 razy w tygodniu, zdrowe nieprzetworzone jedzenie, wysoki poziom witaminy D3 w organiźmie, witamina C, witaminy z grupy B, cynk, selen, Omega 3 i inne.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.