Temat: dieta bezglutenowa

Swoja przygode z odchudzaniem zaczynam od dzis :) natomiast chcialam sie Was poradzic czy korzystalyscie z takiej diety... Co wtedy jesc, a czego unikac?

Pasek wagi

Wafle kukurydziane i ryzowe nie powinny miec glutenu, ale zajmuja duzo miejsca i maja malo kcal - co moze byc plusem albo minusem ;)

Na wypad w gory mozesz sobie upiec batoniki ziarniste: pestki dynii, slonecznika, sezamu, migdaly, nasiona lnu. Mozesz wszystko zmielic, albo tylko czesc a reszte dodac w calosci (czesc na pewno zmiel, zeby sie lepiej skleilo). Mozesz dodac rodzynki, zurawine, zmielonego banana (wtedy beda bardziej wilgotne) - do tego kilka jajek, wlewasz do blachy, wkladasz do piekarnikana 15-30minut, zalezy jakie to grube, po prostu zerknij co jakis czas. Po wystygnieciu kroisz na batoniki i masz zdrowa, bezglutenowa, kaloryczna przekaske.

Masz tutaj link - > http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,105912,9305846,... Wymieniają tam produkty bezpieczne i szkodliwe :)

dziekuje za info - bardzo przydatne:) Chcialam pochwalic carrefoura ze stworzyl dzial z zywnoscia bezglutenowa! mega ulatwienie:)

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.