- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
12 października 2010, 20:18
12 marca 2021, 16:03
I o to chodzi. Wygłodzisz się przez tydzień kisielowej, spadnie 2 kg wody (bo tak jest na dietach niskowęglowodanowych), potem się rucisz na jedzenie i odrobisz z zapasem. To się nazywa jojo
I jeszcze raz- jeśli nie zamierzasz tak jeść do końca życuia to zrezygnuj, bo to nie jest dieta
kisiel ma 21-35 g węglowodanów w porcji 200 g , także to chyba sporo
12 marca 2021, 16:20
jak robi się samemu kisiel?
gotujesz np. szklankę soku owocowego , mieszkasz w szklance bodajże łyżeczkę mąki ziemniaczanej z odrobiną zimnej wody. Tą mieszaninę wylewasz do prawie gotującego się soku ciągle mieszając żeby nie zrobiły się kluchy. Można dosłodzić, dodać sok z cytryny albo utrzeć do tego jabłko. Kisiel z tartym na grubych oczkach jabłkiem jest pyszny. Kurczę ale sobie smaku narobiłam mam paczkę mrożonych truskawek chyba zrobię sobie na kolację. Ale truskawek lepiej nie gotować bo zmienią smak. Ja najbardziej lubię kisiel z soku z czarnej porzeczki
Edytowany przez Noir_Madame 12 marca 2021, 16:35
12 marca 2021, 17:57
I o to chodzi. Wygłodzisz się przez tydzień kisielowej, spadnie 2 kg wody (bo tak jest na dietach niskowęglowodanowych), potem się rucisz na jedzenie i odrobisz z zapasem. To się nazywa jojo
I jeszcze raz- jeśli nie zamierzasz tak jeść do końca życuia to zrezygnuj, bo to nie jest dieta
kisiel ma 21-35 g węglowodanów w porcji 200 g , także to chyba sporo
Wygrzebalaś temat sprzed 11lat, żeby mi odpowiedzieć? Szacun