Temat: Dieta 1500 kalorii Zapraszam wszystkie chętnę osoby które chcą się odchudzać z głową

Witajcie

Jestem na tym portalu od ok 3 tygodni Widzę że każda z Was ma swój rodzaj diety Ja chciałabym tu skupić wszystkich tych którzy są na diecie 1400-1500 kalorii Ja na tej diecie jestem ok 3 tygodni i udało mi się zrzucic dopiero ok 2 kg Mam nadzieję że będziemy się tu dzielić przepisami i wspólnie motywować w tej trudnej drodze do zdrowia i pięknej sylwetki

ZAPRASZAM!!!

Pasek wagi
Ja bym mogła :) zależy mi na jakichś przepisach i wsparciu, więc wydaje się okej :)
Czy zostanie utworzona jakaś grupa?
Jestem na diecie 1400 kcal od 1.10 zrzuciłam tyle ile widać na pasku :)
Ja staram sie nie przekraczac 1500 :) Wiec wpisuje sie na liste :) Obecnie mam zastoj, spowodowany faza plateau i PSMem, ale ogolnie w ciagu trzech miesiecy schudlam 6,5 kg :) Ale w moim przypadku bardziej licza sie cm niz waga :)
staram się być na diecie 1500kcal -chętnie poznam nowe przepisy
ciężko mi jednak zabrać się za ćwiczenia

To moze ja zaczne ;) Ucze sie gotowac na nowo, zdrowo, niskokalorycznie z przewaga warzyw... Poszukuje inspiracji w internecie, bo niestety jestem na obczyznie ... Wczesniej moja kuchnia obciekala tluszczem, ale taka nauke wynioslam z domu... Od kilku miesiecy poznaje nowe smaki... Pierwsza potrawa jaka chcialabym sie z Wami podzielic , jest "stara" , znana pewnie kazdemu, poczciwa ryba po grecku :)

Składniki:
?
1 kg filetów z ryby morskiej typu: morszczuk, miętus, mintaj, oliwa z oliwek do smażenia, 4 cebule (średniej wielkości), 4 marchewki, pietruszka, kawałek selera, kilka łyżek koncentratu pomidorowego, mąka do panierki, sól, pieprz, mielona słodka papryka, sok z cytryny.  Dodałam jeszcze kilka kropel sosu sojowego , liscie laurowe i pieprz w ziarenkach i łyżeczkę cukru.

Przygotowanie:
1.
Opłukaną i osuszoną rybę kroimy na mniejsze kawałki (5 na 5 cm), solimy, pieprzymy, skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy w chłodne miejsce na ok. 30 minut. Po tym czasie rybę obtaczamy w mące i wkładamy na rozgrzaną oliwę obsmażając ją z każdej strony na złoty kolor. Obsmażoną wykładamy na talerz.

2. Warzywa kroimy w paseczki lub trzemy na tarce jarzynowej o dużych otworach. Cebulę kroimy w pół krążki. Pokrojoną cebulę wrzucamy do patelni w której smażona była ryba i szklimy ją (jeśli potrzeba, dolewamy oleju). Do cebulki wrzucamy starte warzywka i podsmażamy dolewając trochę wody (musimy uważać, żeby nic nam się nie przypaliło). Gdy już są miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy,mieszamy. Dodajemy cukier. Następnie do podsmażonych warzyw dodajemy rybę z talerza, mieloną paprykę, sól, pieprz do smaku, ostrożnie mieszamy, przykrywamy i chwilę wszystko razem dusimy.

3. Tak przygotowaną rybę wykładamy na półmisek, ozdabiamy listkami natki pietruszki i krążkami cytryny.

Ale jeżeli chcecie, aby ryba ładnie  się na półmisku reprezentowała możecie smażyć ją oddzielnie, w większych kawałkach. Powiem Wam jednak, że mi lepiej smakuje jak warzywka smażone są na tym tłuszczu po rybie.

Życzę smacznego ?


ladyofdarkness pięknie Ci idzie to odchudzanie Dla mnie w odchudzaniu i tak najważniejsze są centymetr bo tak naprawdę co ztego że na wadze będzie mało jesli wygląda się 10 kg więcej TAK TRZYMAĆ!

Calineczka82 twoj wynik też imponujący Taki wynik właśnie dzięki tej diecie? jeśli tak to utwierdze sie ze to byl dobry wybór:)

Pasek wagi

ladygaga30 napisał(a):

ladyofdarkness pięknie Ci idzie to odchudzanie Dla mnie w odchudzaniu i tak najważniejsze są centymetr bo tak naprawdę co ztego że na wadze będzie mało jesli wygląda się 10 kg więcej TAK TRZYMAĆ!Calineczka82 twoj wynik też imponujący Taki wynik właśnie dzięki tej diecie? jeśli tak to utwierdze sie ze to byl dobry wybór:)


Dla porownania:)
Tak było w lipcu:

Tak jest teraz:


Chudne zdrowo... I to jest najwazniejsze :))

Ja polecam gulasz z cukini

Pół małej cukini, papryka czerwona, marchewka, pol pierski z kurczaka, cebula, jajko

Na małej ilości oleju podsmażamy 1 średnią cebulkę, potem dodajemy pokrojony w paseczki kurczak, potem pokrojoną w plasterki marchewkę, potem pokrojoną cukinię i na końcu pokrojoną paprykę. Można podlać troche wodą. Wszystko stopniowo solimy i pieprzymy

Jeśli lubicie więcej sosu to dolejcie jeszcze trochę wodu i do gotujacego się gulaszu wbijcie 1 jajko i zamieszajcie

SMACZNEGO

Pasek wagi
Brzmi pysznie... Na pewno wyprobuje :) Swoja droga fajny temat. Duzo osob chce zmienic nawyki zywieniowe, a zatem szukaja nowych inspiracji :)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.