- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
25 listopada 2012, 13:51
Witajcie
Jestem na tym portalu od ok 3 tygodni Widzę że każda z Was ma swój rodzaj diety Ja chciałabym tu skupić wszystkich tych którzy są na diecie 1400-1500 kalorii Ja na tej diecie jestem ok 3 tygodni i udało mi się zrzucic dopiero ok 2 kg Mam nadzieję że będziemy się tu dzielić przepisami i wspólnie motywować w tej trudnej drodze do zdrowia i pięknej sylwetki
ZAPRASZAM!!!
25 listopada 2012, 13:56
25 listopada 2012, 13:57
Edytowany przez ladyofdarknesss 25 listopada 2012, 13:59
25 listopada 2012, 14:03
25 listopada 2012, 14:18
Składniki:
? 1 kg filetów z ryby morskiej typu: morszczuk, miętus, mintaj, oliwa z oliwek
do smażenia, 4 cebule (średniej wielkości), 4 marchewki, pietruszka,
kawałek selera, kilka łyżek koncentratu pomidorowego, mąka do
panierki, sól, pieprz, mielona słodka papryka, sok z cytryny. Dodałam jeszcze kilka kropel sosu sojowego , liscie laurowe i pieprz w ziarenkach i łyżeczkę cukru.
Przygotowanie:
1. Opłukaną
i osuszoną rybę kroimy na mniejsze kawałki (5 na 5 cm), solimy,
pieprzymy, skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy w chłodne miejsce na
ok. 30 minut. Po tym czasie rybę obtaczamy w mące i wkładamy na
rozgrzaną oliwę obsmażając ją z każdej strony na złoty kolor. Obsmażoną wykładamy na talerz.
2. Warzywa kroimy w paseczki lub trzemy na tarce jarzynowej o dużych otworach. Cebulę kroimy w pół krążki. Pokrojoną cebulę wrzucamy do patelni w której smażona była ryba i szklimy ją (jeśli potrzeba, dolewamy oleju). Do cebulki wrzucamy starte warzywka i podsmażamy dolewając trochę wody (musimy uważać, żeby nic nam się nie przypaliło). Gdy już są miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy,mieszamy. Dodajemy cukier. Następnie do podsmażonych warzyw dodajemy rybę z talerza, mieloną paprykę, sól, pieprz do smaku, ostrożnie mieszamy, przykrywamy i chwilę wszystko razem dusimy.
3. Tak przygotowaną rybę wykładamy na półmisek, ozdabiamy listkami natki pietruszki i krążkami cytryny.
Ale jeżeli chcecie, aby ryba ładnie się na półmisku reprezentowała możecie smażyć ją oddzielnie, w większych kawałkach. Powiem Wam jednak, że mi lepiej smakuje jak warzywka smażone są na tym tłuszczu po rybie.
Życzę smacznego ?
25 listopada 2012, 14:19
ladyofdarkness pięknie Ci idzie to odchudzanie Dla mnie w odchudzaniu i tak najważniejsze są centymetr bo tak naprawdę co ztego że na wadze będzie mało jesli wygląda się 10 kg więcej TAK TRZYMAĆ!
Calineczka82 twoj wynik też imponujący Taki wynik właśnie dzięki tej diecie? jeśli tak to utwierdze sie ze to byl dobry wybór:)
25 listopada 2012, 14:22
ladyofdarkness pięknie Ci idzie to odchudzanie Dla mnie w odchudzaniu i tak najważniejsze są centymetr bo tak naprawdę co ztego że na wadze będzie mało jesli wygląda się 10 kg więcej TAK TRZYMAĆ!Calineczka82 twoj wynik też imponujący Taki wynik właśnie dzięki tej diecie? jeśli tak to utwierdze sie ze to byl dobry wybór:)
25 listopada 2012, 14:24
Ja polecam gulasz z cukini
Pół małej cukini, papryka czerwona, marchewka, pol pierski z kurczaka, cebula, jajko
Na małej ilości oleju podsmażamy 1 średnią cebulkę, potem dodajemy pokrojony w paseczki kurczak, potem pokrojoną w plasterki marchewkę, potem pokrojoną cukinię i na końcu pokrojoną paprykę. Można podlać troche wodą. Wszystko stopniowo solimy i pieprzymy
Jeśli lubicie więcej sosu to dolejcie jeszcze trochę wodu i do gotujacego się gulaszu wbijcie 1 jajko i zamieszajcie
SMACZNEGO
25 listopada 2012, 14:25
Edytowany przez ladyofdarknesss 25 listopada 2012, 14:27