Temat: Słodzik czy cukier? Mniejsze zło.

Od 10-ciu miesięcy nie słodzę ani kawy ani herbaty i ciągle mi nie smakuje gorzka. Zamierzam znowu zacząć słodzić. Co doradzacie?

Dodam, że miód ze względów finansowych odpada.
zdrowszy pewnie cukier, chociaż to też chemia i też niezdrowy. ja bym brała słodzik, bo przynajmniej kalorii nie ma;p
No to ja dla odmiany właśnie przez słodzone cukrem herbatki miałam straszne problemy z żołądkiem. Jak już muszę posłodzić to wybieram słodzik na bazie cyklaminianu sodu. Nie lubię herbat słodzonych cukrem lub miodem. Z miodem są za mało słodkie, a z cukrem to lepiki. 
używam słodzika podobno ksylitol jest dobry ale drogi
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.