Temat: Słodzik czy cukier? Mniejsze zło.

Od 10-ciu miesięcy nie słodzę ani kawy ani herbaty i ciągle mi nie smakuje gorzka. Zamierzam znowu zacząć słodzić. Co doradzacie?

Dodam, że miód ze względów finansowych odpada.
ja i tak mimo kosztów byłabym za miodem, ewentualnie brązowy cukier a tak to nic
ja uzywam słodzika chociaz wiem ze nie jest on super zdrowy ale dokladnie nie wiem jak oddzialuje na moj organizm i to pewnie lepiej
Odpada? Kg cukru kosztuje 6-7zł a wielki 5 litrowy słój miodu 30zł.. więc co mi tu gadasz:P xD 5 litrów zjesz w miesiąc? a nawet jak to taniej niż za cukier.
ja tez bym wolala zainwestowac w miod. :/

ale jak juz, to wybierz cukier. od lyzeczki nie przytyjesz. problemem jest jednak wysokie IG, ale dla mnie to mniejsze zlo, na dzwiek samego slowa: slodzik mam odruch wymiotny.
ja używam słodzika
Pasek wagi
słodzik
cukier
Cukier... 
Już lepiej cukier w mniejszych ilościach niż słodzik, który rujnował mi życie bólem brzucha.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.