- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
26 kwietnia 2018, 20:24
Ostatnio mam problem z dobijaniem kalorii. nie jem mięsa ryżu kasz. głównie warzywa pieczone, kanapki z chleba zytniego ( 70 g) z serem żółtym ( cienki miezwiony) , płatki z mlekiem owsianym i twarożki z warzywami. kawa z mlekiem albo z cukrem mi nie smakuje wolę zwykłą czarną więc to odpada. czym mam dobić kaloryczność. wiem że słodycze nie powinny występować ale ostatnio nie wiedziałam co zrobić i np jadłam trochę lodów albo 20g słonecznika w czekoladzie
26 kwietnia 2018, 20:25
czemu nie jesz ryżu i kasz? mięso rozumiem, że jesteś wege
26 kwietnia 2018, 20:27
no i przede wszystkim jedz te warzywa, które dają najwięcej energii - strzączkowe, wszelkie fasole, kukurydza itd + tłuszcze
Edytowany przez 26 kwietnia 2018, 20:27
26 kwietnia 2018, 20:29
Jak nie możesz dobić to dawaj więcej tłuszczów. Orzechy do płatków, oleje do sałatek, skropić oliwą na pieczone warzywa, chleb z masłem.
26 kwietnia 2018, 20:40
Ale czemu syfem podbijac kalorie skoro wystarczy troche orzechow, slonecznika, oleju, awokado... Posmaruj ten chleb porzadnie maslem i juz masz 200kcal w gore
26 kwietnia 2018, 20:41
jakie warzywa pieczesz?
26 kwietnia 2018, 21:17
Dobrej jakości masło orzechowe nieźle podbija kalorie.