Temat: Kalorie

Ostatnio mam problem z dobijaniem kalorii. nie jem mięsa ryżu kasz. głównie warzywa pieczone, kanapki z chleba zytniego ( 70 g) z serem żółtym  ( cienki miezwiony)  , płatki z mlekiem owsianym i twarożki z warzywami. kawa z mlekiem albo z cukrem mi nie smakuje wolę zwykłą czarną więc to odpada. czym mam dobić kaloryczność. wiem że słodycze nie powinny występować ale ostatnio nie wiedziałam co zrobić i np jadłam trochę lodów albo 20g słonecznika w czekoladzie

czemu nie jesz ryżu i kasz? mięso rozumiem, że jesteś wege

masło, orzechy, owoce suszone do płatków

no i przede wszystkim jedz te warzywa, które dają najwięcej energii - strzączkowe, wszelkie fasole, kukurydza itd + tłuszcze

Jak nie możesz dobić to dawaj więcej tłuszczów. Orzechy do płatków, oleje do sałatek, skropić oliwą na pieczone warzywa, chleb z masłem.

Pakuj tłuszcze gdzie się da ;) Masło, olej kokosowy, orzechy, awokado itd. 

Pasek wagi

Ale czemu syfem podbijac kalorie skoro wystarczy troche orzechow, slonecznika, oleju, awokado... Posmaruj ten chleb porzadnie maslem i juz masz 200kcal w gore

Pasek wagi

jakie warzywa pieczesz?

Dobrej jakości masło orzechowe nieźle podbija kalorie.

Princess_Leia_Organa_of_Alderaan napisał(a):

Dobrej jakości masło orzechowe nieźle podbija kalorie.

Tylko z tym arachidowym trzeba niestety uważać :(

Pasek wagi

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.