- 2 łyżki oliwy
- 1-2 ząbki czosnku - posiekane
- 1 duża cebula - pokrojona w kostkę
- 3-4 ziemniaki - pokrojone w kostkę
- 1 marchewka - pokrojona w kostkę
- 2-3 łodygi selera naciowego (obrane ze skórki!!) - pokrojone w kostkę
- 1 mała cukinia - pokrojona w kostkę
- ok. 10 dkg zielonej fasolki szparagowej - pokrojonej w ok. 1,5 cm kawałki, lub krojona z mrożonki albo puszki
- klinek niedużej kapusty białej lub włoskiej (wielkość taka jak czasami w pęczkach włoszczyzny) - drobno poszatkowana
- 1 l bulionu drobiowego lub wołowego
- 2-3 pomidory obrane ze skóry - pokrojone w kostkę (lub puszka pomidorów w sosie)
- 1 puszka białej fasolki
- 25 dkg makaronu muszelki
- posiekana natka pietruszki i bazylia (mogą być suszone)
- świeżo zmielony pieprz
- parmezan lub tarty żółty ser do posypania
- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.