6 czerwca 2010, 21:08
tak jak w temacie od jutra zaczynam dietę dukana kto chętny??
aby dołączyc proszę wpisywac swoją wage startową!
i cel ile chcecie ważyc:)
- Dołączył: 2010-06-09
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 285
13 czerwca 2010, 17:28
Wpadłam w kulinarny szał. Pewnie dlatego, że czeka mnie dzisiaj i jutro pisanie pracy proseminaryjnej i robię cokolwiek, byle to oddalić. Jutro będzie sporo zdjęć z przepisami, bo: zrobiłam lody POMARAŃCZOWE (mrrr), czyt. z dodatkiem olejku pomarańczowego, pachniały niesamowicie jak wkładałam do zamrażalnika, do tego już wrzuciłam do lodówki masę na płatki museli (jutro pieczenie) i właśnie wkładam do piekarnika dwukolorową, puszystą babkę wielkanocną (niestety nie miałam odpowiedniej foremki, więc będzie w keksówce). Co z tego wyjdzie wszystkiego - nie wiem. Ale skończyły mi się już przepisy do wykorzystania na dziś. Siadam do pisania :)
- Dołączył: 2010-03-01
- Miasto: Ant
- Liczba postów: 1287
13 czerwca 2010, 17:30
już nie mogę się doczekać tych przepisów - wszystko tak apetycznie brzmi ... i pewnie nas tu przyprawisz o ślinotok zdjątkami :D
- Dołączył: 2010-03-18
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 553
13 czerwca 2010, 17:30
a ja wniebowzięta że cos mi umknęło zakupiłam parówki z indykpola hehe faktycznie mają tłuszczu kurcze az 19 %.
![]()
generalnie zbieram dzisiaj przepisy od rana
![]()
-część zrobiłam i będę na pewno powtarzać, ale następna kombinacja niestety hm najwcześniej w czwartek i bedzie to chlebek - póki co musze sie pilnować bo zaczełam szaleć i pochłaniam jakieś duże ilości skrobi i otrąb- dopiero się zorientowałam
Kello-czekam na fotki i przepisy :)
Edytowany przez malami80 13 czerwca 2010, 17:32
- Dołączył: 2010-03-01
- Miasto: Ant
- Liczba postów: 1287
13 czerwca 2010, 17:33
malami80 ... ja od czasu do czasu sobie pozwalam ... nie dajmy się zwariować kupuję takie paróweczki najchudsze jakie można znaleźć - jedna taka paróweczka nie zniweczy naszej dietki .... resztę zawsze mąż wcina :D
- Dołączył: 2010-03-01
- Miasto: Ant
- Liczba postów: 1287
13 czerwca 2010, 17:35
![]()
tym pierwszym mielę - a przynajmniej czymś podobnym :D
- Dołączył: 2010-06-09
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 285
13 czerwca 2010, 17:42
Ja mam brauna, bardzo podobny. Ale szczerze powiedziawszy nigdy mi się nie udało uzyskać puszku. Zamiast tego znalazłam otręby przenne, które już same w sobie są bardzo drobniutkie, prawie jak puch. A reszty nie mielę, a i tak wszystko wychodzi :)
- Dołączył: 2010-03-01
- Miasto: Ant
- Liczba postów: 1287
13 czerwca 2010, 17:46
ten puch to nie wiem czym można by uzyskać
![]()
heheh może w tych przepisach słowo puch troszkę jest przesadzone :DD ja mielę a to co mi wyjdzie z blendera dodaję i też wychodzi :D
- Dołączył: 2010-05-17
- Miasto: Sahara Zachodnia
- Liczba postów: 216
13 czerwca 2010, 17:49
ja wogóle nie potrafię zrobić otrebów na "puch"....
chociaż mam i malakser i takowe urządzonko do mielenia, morze przez młynek do kawy 
- Dołączył: 2010-03-01
- Miasto: Ant
- Liczba postów: 1287
13 czerwca 2010, 17:50
może być, że przez młynek się uda :DD kto ma musi wypróbować i napisać