Temat: grupa wsparcia na DUKANIE- zapraszam

Wszystkich  stosujacych diete Dukana zapraszam do dzielenia sie wrazeniami ,opiniami , wzlotami i upatkami a my postaramy sie razem wytrwac do uzyskania wymazonej wagi. ZAPRASZAM
ale wiez ze maki sa surowo zabronione nawet orkiszowa, razowa i inne wlasnie odstepstwem jest maka kukurydziana i skrobia kukurysziana. zamiast maizyny dodaj make kukurydziana, w ksiazce pisze ze wszystkie inne odstepstwa moga spowodowac zachamowanie spadku wagi wiec wydaje mi sie Aniu ze to zly pomysl z tymi innymi makami. Musisz mame mocno wspierac i napewno jej sie uda
ale mam ochote na cos slodkiego chyba upieke bezy przeciez one sa z bialek zamiast cukru dam slodzik a zamiast maki ziemniaczanej maizyne. No i tak zrobie ale jutro bo dzis to juz do pracy musze sie szykowac wiec do jutra dzielne Dukanki
Ania zgadzam sie z Bogusia, lepiej dodaj make kukurydziana zamiast tej mieszanki. ja tak robie bo nigdzie nie moge dostac skrobii.
dzięki dziewczyny! macie racje! po prostu za bardzo przejełam się rolą! hehe czuje sie jak Dukan we własnej osobie!
Witam dziewoje!!!!
Bogusia!Ja też chcę bezy!!!!!!!!!!!
ale jak zrobisz,to dopiero napisz jak i co....
Ania!Trzymam kciuki za mamę!Da radę....
wiecie co? musze sie Wam pochwalic ze coraz wiecej osob zauwaza ze schudlam:) ale sie ciesze:)))

Czesc dziewczyny, Kinga tak to strasznie mile a jeszcze fajniej jest jak zaczyna miec sie problem w co sie ubrac bo to co z szafy wyciagam to zaduze ale naszczescie nan tez kilka szmate ktore kiedys kupilam zamale a strasznie mi sie podobaly za to dzis pasuja jak ulal

babeczki serowe  5 lyzek stolowych beztluszczowego twarozku, 2 lyzki stolowe maizyny, 2 zoltka, 2 lyzki stolowe soku z cytryny, 3 lyzki stolowe slodzika,5 bialek.  Ubic twarozek, majzyne,zoltka, sok z cytryny i slodzik, tak by uzyskac kremowa konsystencje. Ubic bialka na sztywna piane i delikatnie dodac domasy serowej. Wlac do foremwk na mini babeczki moga byc papierowe i piec okolo 12 minut 180 stopni. Zrobilam sa pyszne mozna dodac 2 krople jakiegos aromatu

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.