- Dołączył: 2009-01-26
- Miasto:
- Liczba postów: 1098
24 marca 2010, 11:14
Wszystkich stosujacych diete Dukana zapraszam do dzielenia sie wrazeniami ,opiniami , wzlotami i upatkami a my postaramy sie razem wytrwac do uzyskania wymazonej wagi. ZAPRASZAM
- Dołączył: 2009-01-05
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 31614
12 kwietnia 2010, 18:20
Ja wróciłam z zakupów,cała lodówa załadowana białkami!!!
Do tego kupiłam słodzik w płynie i tą nieszczęsną maizenę dostałam...huraaaa!
- Dołączył: 2009-01-05
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 31614
12 kwietnia 2010, 18:20
na jutro zaplanowałam pulpety wołowe,zapiekane w piekarniku,powiedzcie mi tylko jaki sos do tych klopsików zrobić???
- Dołączył: 2006-01-24
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 166
12 kwietnia 2010, 18:21
Ja jestem po trzech dniach I fazy.Spadło mi 2,5 kg.Teraz drugi dzien II fazy z warzywami.Zastanawiam się czy robić 5/5 czy 3/3. Bardziej mi pasuje to drugie.Dziś robiłam racuchy z serkiem homogenizowanym a na obiad naleśniki z sałatą pomidorem i papryką i sos jogurt z musztardą- i to było bardzo smaczne.Pieklam tez mufiny ale nie wyszły i w kosz poszły.Trzeba chyba dużo balsamować się , zeby skóra nie wiotczała.
- Dołączył: 2009-01-05
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 31614
12 kwietnia 2010, 18:37
po białkach tak nie wiotczeje...
a dla ciebie wystarczy 3/3,powodzenia
- Dołączył: 2009-01-26
- Miasto:
- Liczba postów: 1098
12 kwietnia 2010, 18:59
Alez mialam czytania. Witam szczystkich, no ja narozrabialam bo uleglam i przez trzy dni jadlam nieprawidlowo ale juz sobie wszystko policzylam i wypada ze za dwa dni powinnam zaczac faze 1 wiec za dwa dni obiecuje ze bede sie starala sie niepoddac zreszta szkoda tego co juz osiagnelam
- Dołączył: 2009-01-26
- Miasto:
- Liczba postów: 1098
12 kwietnia 2010, 19:01
zaneta ten chlebek dukanowy faktycznie wydaje sie byc dobrym moze sie skusze i go upieke
12 kwietnia 2010, 19:39
Zaneta suflet robilam tak:
30 deko watrobki
szklanka chudego mleka
chuda" ostka rosolowa
3 jaja
ziola, przyprawy
lyzeczka maizeny
watrobke podsmazyc na teflonie,
sos ( mleko wymieszac z maka i podgrzac az zgestnieje, rozpuscic w nim kostke rosolowa)
z bialek ubic piane, watrobke posiekac z ziolami dodac przyprawy(wedle uznania), polaczyc sos, zoltka i watrobke. na koniec dodac piane i delikatnie wymieszac. piec w piekarniku w naczyniu zaroodpornym ok 30 min. 180 stopni
smacznego:)
12 kwietnia 2010, 19:39
mozna dodac tez zabek czosnku, ale ja go nie lubie wiec nie dawalam.
- Dołączył: 2009-07-14
- Miasto: Lipusz
- Liczba postów: 301
12 kwietnia 2010, 19:44
kingsol chętnie ale nie idzie do ciebie napisać wiadomości jakaś blokada
12 kwietnia 2010, 19:46
Ala juz zmienilam, powinnam dostac wiadomosc