Temat: grupa wsparcia na DUKANIE- zapraszam

Wszystkich  stosujacych diete Dukana zapraszam do dzielenia sie wrazeniami ,opiniami , wzlotami i upatkami a my postaramy sie razem wytrwac do uzyskania wymazonej wagi. ZAPRASZAM
no właśnie,Krusia i nie szkoda by było?????

witam o poranku. Krysia nie daj sie bo Zaneta ma racje szkoda bybylo

hej dziewczynki!! miałam chwile dezercji i zwiałam na weekend nad morze:Dale było fajnie! słoneczka mnóstwo:) No ale niestety od wczoraj powrót do szarej żeczywistości...:/
Krusia bez załamań prosze!!:)
Witam serdecznie - można się przyłączyć? ;) na Dukanie od wczoraj.
Hannah84 Witaj
 
A no szkoda by było, szkoda, dlatego trwam dalej, nie chcę znowy przytyć do 90 kg., ale tak sobie myślę, że żeby było łatwiej raz w m-c pozwolę sobie na coś niedozwolonego np. ziemniaczki z mizerią i jakimś smażonym mięskiem bo już mi tęskno za ziemniakami zwłaszcza .
 
A dziewczyny uświadomcie mnie co to maizena i czy jak tego nie dodam, a jest w przepisie to mi wyjdzie?? Np te babeczki serowe.
 
Miłego dzionka

witam:)

Krusia maizena to skrobia kukurydziana. ja zamiast niej uzywalam maki kukurydzianej.

Witam dziewczynki!
Krusia możesz skrobię zastąpić mąką kukurydzianą,ale jak gdzieś dostaniesz,to używaj skrobii.
Przeważnie kupuję w sklepie ze zdrową żywnością,ale też widziałam w delikatesach Bomi np....

hannah84-witaj!

witaj Hanno w naszym gronie
Dzięki za doinformowanie  W życiu bym nie wpadła że to jest skrobia kukurydziana , fakt jest też taki, że nigdzie sięna sk nie natknęłam, mam tylko mąkę.
Dziś zrobiłam sobie "hamburgery" na plackach otrębowych i z mieskiem mielonym wołowym zapiekanym w piekarniku. Pyyyyyycha, zerzarłam 3 a późńiej jeszcze jednego kotleta na sucho  jestem łasuch, zwłaszcza, że wiem że nie powinno sięjesc otrębów na noc . A w piekarniku włąsnie siedzi cisato jogurtowe, ale jakośnie wydaje mi sie żeby cośz tego wyszło, no ale zobaczymy. No i dodałam 25 słodzików a nie 10 jak było w przepisie bo wydało mi sięto za mało, a ja chcę na bardzo słodko

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.