- Dołączył: 2008-05-31
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 2029
28 grudnia 2008, 03:11
wszędzie tematy: 100kg do zrzucenia, 50kg do zrzucenia... itd, itp... a ja mam 20kg za dużo i mam zamiar zrzucić to w okresie od 2. stycznia do 30. czerwca oczywiście 2009 roku :) mam nieźle sprecyzowane plany, nie?? ;) jakby ktoś chciał sie dołączyć to zapraszam :)
- Dołączył: 2007-08-09
- Miasto: Takie Malutkie
- Liczba postów: 16948
15 listopada 2011, 09:14
mmmm brzmi smacznie. Ja tez dzis jakas niewyspana w dodatku znowu dzis mgliscie i ciemno przez to w mieszkaniu, choc na 4-tym pietrze i z 'wolnym' widokiem... Ide zaraz nastawic kurczaka na rosolek i obiore do niego warzywa.
- Dołączył: 2007-08-09
- Miasto: Takie Malutkie
- Liczba postów: 16948
15 listopada 2011, 10:09
yor, a jak robisz ta piers w cebuli ?
- Dołączył: 2009-03-04
- Miasto: Mińsk Mazowiecki
- Liczba postów: 2739
15 listopada 2011, 12:29
Kroję pierś w kostkę, a cebulę w półksiężyce. Cebulę podsmażam na odrobinie oliwy. Jak zmięknie to dorzucam pierś obsypaną jakąś przyprawą do kurczaka. Jak się pierś zarumieni, to dolewam odrobinę wody lub chudego mleka i duszę całość pod przykryciem. I gotowe :)
- Dołączył: 2007-08-09
- Miasto: Takie Malutkie
- Liczba postów: 16948
15 listopada 2011, 13:15
mmm, musze skozystac z tego przepisu, moze w przyszlym tygodniu, bo w tym juz mam objady zaplanowane. Jutro zupa dyniowa z tortelini, a w czwartek robie faszerowana cukinie serem feta, oliwkami i innymi warzywami.
- Dołączył: 2009-03-04
- Miasto: Mińsk Mazowiecki
- Liczba postów: 2739
15 listopada 2011, 13:21
To też masz same frykasy.... mniam :)
- Dołączył: 2007-08-09
- Miasto: Takie Malutkie
- Liczba postów: 16948
15 listopada 2011, 13:24
To fakt, smaczne, ale zawsze jestem otwarta na nowe pomysly, tym bardziej, ze moj nie przepada za miesem z kurczaka, wiec kombinuje jak je przyprawic by mu smakowalo.
- Dołączył: 2009-03-04
- Miasto: Mińsk Mazowiecki
- Liczba postów: 2739
15 listopada 2011, 13:30
U mnie akurat lubią wszelkie "formy i rozdaje mięsa z kurczaka". Każda postać i sposób przyrządzenia zdaje egzamin :)
- Dołączył: 2007-08-09
- Miasto: Takie Malutkie
- Liczba postów: 16948
15 listopada 2011, 13:40
moj to by tylko wolowe jadl i to steki, albo jakies schabowe panierowane lub cordon blue
- Dołączył: 2009-03-04
- Miasto: Mińsk Mazowiecki
- Liczba postów: 2739
15 listopada 2011, 13:58
U mnie z wołowego - to głównie tatar uwielbiają :) A schab też schodzi - kotlety, duszony, pieczony.
- Dołączył: 2007-08-09
- Miasto: Takie Malutkie
- Liczba postów: 16948
15 listopada 2011, 14:06
Ja tatara nie lubie, wiec tez nie robie, jakos nie potrafie przelkanc surowego miesa.