Temat: rocznik 1979 - schudnijmy przed 30tką

Witam wszystkich :)
za rok 30tka i z tego powodu chcę zrobić sobie prezent -

ODMŁODZIĆ SIĘ O PARĘ KILO.

Macie podobne plany?

zapraszam do wymiany doświadczeń i wzajemnego wsparcia :)

Pasek wagi
Taaaakkkk!!!! Ebek dzieki!!! Te kremy co moja znajoma stosowala to nie zadne "kwiaty polskie" tylko "cztery pory roku" !!! Chyba mi sie od tego odchudzania
 w glowie poprzestawialo!!! :///
Chciałam jutro spałaszować makrelę wędzoną. Juz nawet kupiłam. Był tu kiedyś o niej jakiś temat, ale jak spojrzałam w tabelę wartości odżywczych, to chyba jej nie zjem...
 
Lubię makrelę wędzoną, tylko ości mnie wkurzają
Co takiego wyczytałaś w tych wartościach. To jest tłusta ryba, ale jaka zdrowa!!!!!!!! Zjedz rybkę
Pasek wagi
Czesc Dziewczyny :)) A ja wczoraj na kolacje jadlam rybke :)) (jeszcze mi zostala jedna porcja w zamrazarce). Zrobilam ja w piekarniku....ale nastepnym razem chyba usmaze, bo ona z tych karpiowatych....i pieczona nie byla rewelacyjna :/ Tez miala duzo osci ;-)
Nie zjem!
INKA zjeeeeeeeedz! proszę Cię o to w imieniu tej makreli! :)

ja wczoraj na kolację zjadłąm makrelę  i waga SPADŁA o 0,4kg - albo NIE JEDZ bo zostaniesz królową po raz trzeci!
Pasek wagi
Czesc Dziewczyny,
mnie tu jutro nie bedzie a powinnam podac jutro wynik. Na dzis jest 61.7, w tym tygodniu bylo juz 61.3, ale chyba cos sie nie przetrawilo. no ale nic, w razie czego wezcie ten pierwszy wynik pod uwage - no i na pewno bede brala udzial w kolejnej akcji, bo mnie to motywuje - spadki moze male, ale regularne :)
Hej Inka w diecie SB dozwolone sa tluste rybki :)) Ba, nawet wskazane!! Z reszta tluszcz rybi (zdaje sie ze to omega3, czy cos tam...) jest bardzo dobrze przyswajany przez organizm....i wcale nie tuczy!!
EBEK  i inne zainteresowane - podaję przepis na pierniczki.

2szkl mąki
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka przyprawy do piernika
0,5szkl cukru
15dag płynnego MIODU SZTUCZNEGO
1 jajko
łyżka margaryny lub masła

wszystko razem najpierw rozdrabniamy siekając nożem a potem ręcznie zagniatamy w kulkę Jak się nie skleja to dolewamy troszkę zwykłego oleju.

Porcje ciacha wałkujemy na grubość 0.5cm i wycinamy pierniki.
PIeczemy w 180st. przez ok.15 minut.
Po upieczeniu pierniki są twarde trzeba je całe pokryć różnokolorowymi lukrami i posypkami, orzeszkami itp. i zostawić przez noc Rano będą pyszniutkie a jeśli jakimś cudem doleżą do świąt to będą jeszcze smaczniejsze

No to do roboty!
Pasek wagi
Ojjjj, ja sie boje wskoczyc na wage...jestem juz bardzo blisko do @ i juz czuje sie taka pelna... :((( ale oczywiscie jutro rzetelnie podam  moja wage i tez  dalej bede kontynuowac konkurs!! :)) 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.