27 lutego 2008, 15:35
Temat taki jak inne, ale wszystkie wiemy, że właśnie wtedy jest to juz coraz trudniejsze...Ja jestem po 40 ale już bardzo blisko 50 ;)
...odchudziłam się z wykupioną tu dietą ...jestem teraz na etapie utrzymania tak ciężko zdobytej wagi . Jem nadal dietetycznie ale czaem też zjem coś ponad to i nie zawsze dietetycznego. Oczywiście juz zaczęłam nieco przybierać na wadze ...i to jest tragiczne...
Każda z nas u siebie w pamiętniku wpisuje swoje spostrzeżenia z własnego odchudzania...może było by dobrze mieć je w jednym miejscu ? Chodzi mi o takie rady , które nam akurat bardzo się przydadzą. Po 40, 50 jest już nieco gorzej z ćwiczeniami ...często ma się dolegliwości żołądkowe i inne ...więc nie wszystko, co jest dobre dla młodych jest dobre dla tych nieco starszych..............
Co Wy na to ?
- Dołączył: 2008-01-22
- Miasto: Koniec Świata
- Liczba postów: 20171
29 lipca 2011, 14:37
Wczoraj Basiu miałam przepis na paprykę, ale do bani było. Nawet Głównodowodzący narzekał
29 lipca 2011, 14:41
> Mam w lodówce 6 dużych papryk i pół kg mielonego
> wołowo-wieprzowego... Macie jakiś dobry pomysł?
.
- Dołączył: 2008-01-22
- Miasto: Koniec Świata
- Liczba postów: 20171
29 lipca 2011, 15:46
No Reniu, litości! jak to zrobić?
- Dołączył: 2006-01-04
- Miasto: Na Koncu Wsi
- Liczba postów: 109738
29 lipca 2011, 16:08
ja nie widze co tam w skladzie jest
ja robie mielone-wieprzowe jak na sos bolonez ,i nadziewam papryki i do piekarnika na pol godziny i gotowe
Lubie basiu tez nadziewane fata , pomidorem i ostra papryka piperoni -jak musisz z miesem to dodaje cycka mielonego do tego najlepiej to taki cycek z rosolu posiekac bo on suchy nie jest
- Dołączył: 2006-01-04
- Miasto: Na Koncu Wsi
- Liczba postów: 109738
29 lipca 2011, 16:11
mialo byc mielone wolowo -wiepszowe bo dla mnie samo wolowe jest za suche ....tz tu jest w niemczech za suche a sama nie bawie sie z mieleniem
29 lipca 2011, 16:57
moje papryki są nadziane mięskiem wołowym zmieszanym z mrożonką warzywną i 3 białkami oczywiście i przyprawy wedle uznania,na wierzchu serek wiejski 3% ,to stara fotka ,teraz mieszam serek go z jednym białkiem wtedy się ładnie rozlewa i zapieka ,na rumiano jak ser mozarela,pyszne też są z nadzienniem twarogowo-ziemniaczanym jak na pierogi ruskie ,a moje wczorajsze papryki nadziewałam sobie mięskiem a Stasiowi farszem jak na gołąbki.A to na dnie halogena to kawałki kurczaka za jednym razem dwa obiadki,więc jest dietetycznie i smacznie
Edytowany przez justynakima 29 lipca 2011, 17:02
29 lipca 2011, 17:03
> No Reniu, litości! jak to zrobić?
Miałam Ci to już dawno napisać ...Wyglądasz jak modelka z tym kapelusikiem
29 lipca 2011, 17:04
> mialo byc mielone wolowo -wiepszowe bo dla mnie
> samo wolowe jest za suche ....tz tu jest w
> niemczech za suche a sama nie bawie sie z
> mieleniem
Córka kupuje w ruskim sklepie tam maja dobre i mielą na poczekaniu to co sobie wybierzesz
- Dołączył: 2006-01-04
- Miasto: Na Koncu Wsi
- Liczba postów: 109738
29 lipca 2011, 19:01
u mnie nie ma takiego ruskiego sklepu z typowym stoiskiem miesnym
29 lipca 2011, 19:16
Nio przygotowałam sobie cukinie na jutro zasoliłam żeby skruszała do jutra,jutro zrobię nadzienie,zrobiłam też szybciutko proteinkowy topiony będzie na chlebek i do zapiekaneki dzisiejszy zbiór Stasia z wiaderka zostało tyle bo reszta z robalem
..