- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
13 sierpnia 2011, 12:22
15 sierpnia 2011, 19:27
15 sierpnia 2011, 20:53
15 sierpnia 2011, 20:55
15 sierpnia 2011, 21:00
15 sierpnia 2011, 21:16
15 sierpnia 2011, 21:17
15 sierpnia 2011, 21:31
15 sierpnia 2011, 22:04
15 sierpnia 2011, 22:21
15 sierpnia 2011, 22:57
Żelatynę rozpuszczam we wrzątku i mieszam, aż będzie bez grudek. Białko ubijam z cukrem na sztywną pianę.
Do żelatyny dodaję tyle mleka, aby dało w sumie pół szklanki, mieszam i dolewam to do ubitej piany. Następnie wykładam mały pojemniczek , może być mały rondelek, folią spożywczą (pozwoli to wyjąc deser) i wlewam zawartość. Wstawiam do lodówki aż się zetnie. Około 2h. Wyjmuję z lodówki po ok 2 h. I kroję w małe kostki. Każdą kostkę obtaczam w gorzkim kakao . Układam na talerzyku i podaje. Krok 2.
Krok 3.