- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
4 maja 2011, 10:28
22 marca 2012, 19:04
22 marca 2012, 19:11
22 marca 2012, 19:24
22 marca 2012, 19:39
Wczoraj od mojej mamy dostałam "grzybek tybetański". Podobno to jakiś cudowny grzybek. Słyszałyście coś o nim- w necie poczytałam, ale może któraś stosowała go? W sumie postanowiłam spróbować co to jest warte, bo z dukaniem mi nie koliduje a może coś wspomoże
22 marca 2012, 19:42
Aguś...to zalezy jaki grzyb stary...Ja lubiłam sobie nim przemywać twarz...a teść pił na kaca...
22 marca 2012, 19:47
Elu Ty chyba mówisz o innym grzybku ?Aguś...to zalezy jaki grzyb stary...Ja lubiłam sobie nim przemywać twarz...a teść pił na kaca...
22 marca 2012, 20:30
Też się do niego przymierzam Zefirek jak podchoduje swój to mam obiecany ,slyszałam o nim same dobre rzeczy więc czemu nie spróbowaćWczoraj od mojej mamy dostałam "grzybek tybetański". Podobno to jakiś cudowny grzybek. Słyszałyście coś o nim- w necie poczytałam, ale może któraś stosowała go? W sumie postanowiłam spróbować co to jest warte, bo z dukaniem mi nie koliduje a może coś wspomoże
PIJ MLEKO z grzybka, BĘDZIESZ zdrowy!!!<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Możesz stworzyć własną, domową fabrykę mlecznego, zdrowotnego napoju. 2 Łyżeczki grzybka, należy umieścić w słoiku i zalać 150ml mleka (nie gotowanego). Po 24 godzinach przemieszać go i przecedzić przez sitko. Używać do tych czynności niemetalowych przedmiotów (sitko, łyżeczka).
Mleko przetworzone przez grzybka należy wypić, a samego grzybka dobrze wypłukać na sitku pod bieżącą zimną wodą (do momentu, aż nie będzie pokryty mlekiem- woda po przepłukaniu grzybka będzie czysta). Grzybek zalać w słoiku świeżym mlekiem na kolejne 24 godziny. Słoik nakryć najlepiej gazą i przechowywać w temperaturze pokojowej w zacienionym miejscu.