4 maja 2011, 10:28
ZAPRASZAM wszystkie chętne DO DIETKOWANIA I WSPOMAGANIA SIĘ
- Dołączył: 2011-05-11
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 5264
16 listopada 2011, 17:09
Aga
Makreli z biedronki nie polecam. Kupowałam 3 razy i za każdym była okropna. Dziwny smak, jakiś piaskowy, chyba była stara. Raz trzymałam z tydzień makrelę w lodówce (nie z biedronki) i miała podobny smak, tzn do wyrzucenia.
Kupowałam pakowaną w tesco po 2 szt i była dobra :))
Ale najlepsze makrele są u nas w warzywniaku
![]()
- wypróbowane:)
Edytowany przez iga333 16 listopada 2011, 17:09
- Dołączył: 2010-07-25
- Miasto: Legnica
- Liczba postów: 4265
16 listopada 2011, 17:12
Chciałabyś
![]()
Najlepsze makrele,i wszystkie inne wędzone ryby,są u mnie w hurtowni rybnej
16 listopada 2011, 17:41
no to dalej będę kupować w delikatesach :) Dzięki za rady.
Ostatnio jak zjadłam niedobrą rybę, to ich nie jadłam przez 1,5 roku więc lepiej nie ryzykować hihi
16 listopada 2011, 19:01
Upiekłam chlebek i to na lenia....tzn..bez moczenia drożdży, bez ubijania piany...wszystko razem do malaksera...postało i do zimniego piekarnika....ale wyrosło...
- Dołączył: 2009-12-17
- Miasto: Lasek
- Liczba postów: 783
16 listopada 2011, 19:12
Witam wieczorkowo
Elu, chlebek Ci urósł, bo do zimnego piekarnika włożyłaś, więc stopniowo się ogrzewał
ja tak czasem zwykłe drożdżówki "popycham"
najpierw w na 50 st ogrzewam żeby podrosło, a potem podkręcam temperaturę
![]()
ja zupkę na jutro rodzince popełniłam
i spacer kijowy zaliczyłam
16 listopada 2011, 19:19
Barborka....wiem...chodzi mi o to...że w przepisie więcej starania....a ja poszłam na lenia i tak też można...
16 listopada 2011, 19:28
pieczenie na lenia... coś pięknego i wartego powielenia hyhy
16 listopada 2011, 19:45
Aguś...ja jestem mistrz w szukaniu....najmniejszej linii oporu..