4 maja 2011, 10:28
ZAPRASZAM wszystkie chętne DO DIETKOWANIA I WSPOMAGANIA SIĘ
17 września 2011, 20:53
To mnie kiedyś zaczęła skakać powieka...ale dosłownie aż nią szarpało
![]()
Poszłam do mojego lekarza...mówię co i jak ,a ten dziad...ooo pani jak Ćwiklińska i w śmiech...a ja do niego....ale ona mówiła....proszę wysokiego sądu o tak o tak...a ja tak nie mówię....
![]()
A się śmiał...dał Magnefar B6 i kazał w pierwszym dniu 6 zjeść potem przez dwa dni -po 4 i w końcu po jednej trzy razy dziennie...do wyczerpania zapasu. Już po dwóch dniach się zluzowała lżej skakała,a po tygodniu nie pamietałam o niej wcale..
17 września 2011, 20:55
Kasia z tego co wiem wszelakie wątroby mają sporo
17 września 2011, 20:57
Produkt | Zawartość |
Jajo (treść) | 468 |
Mleko krowie | 12 |
Masło | 250 |
Sery fermentowane | 100 |
Mózg wołowy | 2300 |
Wieprzowina | 70-105 |
Wołowina | 125 |
Wątroba wieprzowa i wołowa | 320 |
Mięso | Zawartość |
Mięśnie piersiowe kurcząt i indyków | 50-70 |
Mięśnie udowe kurcząt i indyków | 80-100 |
Skóra drobiowa | 90-140 |
Tłuszcz podskórny | 70-90 |
Tłuszcz sadełkowy | 50-70 |
Wątroba drobiowa | 350-700 |
Mięso dużych zwierząt rzeźnych | 80-100 |
Tłuszcz wieprzowy | 70-100 |
Smalec | 130-140 |
Tłuszcz wołowy | 70-130 |
Wątroba świńska i bydlęca | 200-400 |
Tab. 1. Zawartość cholesterolu w wybranych produktach spożywczych (mg/100 g)
Edytowany przez 17 września 2011, 20:57
- Dołączył: 2009-09-11
- Miasto: Włocławek
- Liczba postów: 2456
17 września 2011, 21:01
wątróbkę jadłam tylko 2 razy, przeważnie wcinam piersi, uda i makrela
17 września 2011, 21:16
Kasiu, cholesterol podnosi stres, kawa, brak ruchu... dużo rzeczy poza jedzeniem
na dukanie podniesienie się cholesterolu moze się pojawić jako przejściowy skutek i dowód na spalanie tłuszczu i wzmożone jego uwolnienie do krwi z którym z jakichś względów wątroba sobie nie radzi. Ty ładnie tracisz kg i myślę że to to i na stabilizacji wynik się unormuje.
I pamiętaj - jeszcze nie przekroczyłaś normy... a i sama norma jest dość szeroko widełkowana... spokojnie :)
poza tym przeczytaj to http://www.wprost.pl/ar/154119/Zrobieni-w-jajko/
kilka cytatów :
Cholesterol w jajkach ma
niewielki wpływ na poziom cholesterolu we krwi. Tylko jedna trzecia
cholesterolu w naszym organizmie zależy od diety.
Można spożywać nawet
kilka lub kilkanaście jaj dziennie. Ważne, żeby jednocześnie dostarczać
organizmowi wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, które znajdziemy w
rybach, olejach roślinnych czy orzechach. A chcąc uniknąć niekorzystnych
dla zdrowia tłuszczów, do smażenia jaj lepiej nie używać tłuszczów
zwierzęcych.
edit:
nie tylko na dukanie... chodzi o to że na każdej diecie. tak samo jak czasowe zaburzenie hormonów... które magazynują się w tłuszczu właśnie. I jak spalamy to je uwalniamy do krwii. I tak jest na każdej skutecznej diecie - czasowo się rozregulujemy. Ale to się ustabilizuje - na stabilizacji
Edytowany przez agataq 17 września 2011, 21:23
- Dołączył: 2009-09-11
- Miasto: Włocławek
- Liczba postów: 2456
17 września 2011, 21:23
Dziękuję Aga za odpowiedź, może faktycznie ostatnio trochę na głowie....(choć włosów mało hihhii) i wszystko się kumuluje
17 września 2011, 21:27
na pewno Kasiu, dobrze że obserwujesz wyniki - łatwiej wychwycić zmiany... ale póki cholesterol nie skoczy znacznie ponad normę to nie ma się co martwić na zapas...
A jak ogólnie się czujesz? Nie dopada CIę zmęczenie, senność?
Dodaj do diety te suplementy co pisała Ela czy ja ( magnez potas plus witamina b) i dużo kłopotów minie. Niedobór witaminy b daje objawy podobne do miażdzycy właśnie ( skoki cholesterolu również!) bo ta witamina jest potrzebna do właściwego rozkładu tłuszczu i węglowodanów
- Dołączył: 2009-09-11
- Miasto: Włocławek
- Liczba postów: 2456
17 września 2011, 21:32
Ostatnio właśnie chodzę taka senna, zmęczona i coś przygnębiona. Jak zawsze chodziłam spać ok. pólnocy, to teraz o 22 padam
17 września 2011, 21:34
no to...jutro apteka i suplementację czas zacząć...
17 września 2011, 21:37
Kasia.....jedz magnes(z) ( ten z lodówki ) tylko pamiętaj wypluć plastik..