- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
23 marca 2018, 07:21
Wlasnie otworzylam serek wiejski ale jest on bardzo zgestnialy, twardy i troche kwasny. Data do spozycia do 28.03. Mozna to zjesc?
23 marca 2018, 08:35
tak po paru minutach? uuu, to Ty bidulo wrazliwa jesteś nieludzko. Trzymaj sie ciepło :)
23 marca 2018, 10:40
To chyba efekt psychologiczny ;) bo twaróg naturalnie robi się kwaskawy, gęstnieje wchłaniając śmietankę i to nie jest żadna zmiana negatywna i na pewno nie ma wpływu na zdrowie. Widać jak znikoma ilość osób wie jak wygląda i smakuje prawdziwy twaróg, nie zgranulowany, bez dodatku słodkiej śmietanki..... Gdzie te czasy że na mleku-naturalnym, nie pasteryzowanym w butelkach w sklepie robił się pod kapslem kożuch śmietanki :) Obecne pokolenie bez wątpienia uznało by że to mleko już się zepsuło ;))))
23 marca 2018, 20:32
zjesc mozna, nie powinien zaszkodzic. niejednokrotnie zdarzylo mi sie zjesc serek wiejski, ktory lekko skwasnial, mimo z data przydatnosci nie byla przekroczona. no chyba ze Ci nie podchodzi (w sensie nie smakuje) to darowalabym sobie wpychanie na sile. zawsze tez mozesz go sobie lekko "dosmaczyc" wrzucajac do niego jakies dodatki.