- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
23 marca 2018, 07:21
Wlasnie otworzylam serek wiejski ale jest on bardzo zgestnialy, twardy i troche kwasny. Data do spozycia do 28.03. Mozna to zjesc?
23 marca 2018, 07:24
Zdarza się czasem, że nabiał psuje się szybciej niż ma datę spożycia. Ja bym nie próbowała, chyba że masz stalowy żołądek :P
23 marca 2018, 07:27
Serki wiejskie mają to do siebie, że potrafią zepsuć się szybciej niż przewiduje data ważności. Ja bym nie jadła takiego kwaśnego, bo jest ohydny
23 marca 2018, 07:29
nie jest zepsuty, litości :D
po prostu nie stał cały czas w jednym chłodnym miejscu tylko pare razy zmieniła mu sie temperatura. Owszem, smaczniejszy jest taki ze śmietanką, ale gdyby był zepsuty to byłoby gorzakawy a nie kwasny, bo serek jest nabiałem zakwaszanym.
23 marca 2018, 07:45
nie zaszkodzi ;)
chyba ze jest gorzki, spuchł jakoś bardziej niż normalnie i po twarciu jeb** wyziewem ;) albo ma pleśń.
przecież kazdy serek kefir, jogurt potrafi się rozwarstwić.
23 marca 2018, 07:57
Nie jest zepsuty, nie raz zdarzyło mi się taki zjeść, nic Ci nie będzie :-)
23 marca 2018, 07:59
a co się stało?