Temat: Kwasny serek wiejski

Wlasnie otworzylam serek wiejski ale jest on bardzo zgestnialy, twardy i troche kwasny. Data do spozycia do 28.03. Mozna to zjesc?

Zdarza się czasem, że nabiał psuje się szybciej niż ma datę spożycia. Ja bym nie próbowała, chyba że masz stalowy żołądek :P

Serki wiejskie mają to do siebie, że potrafią zepsuć się szybciej niż przewiduje data ważności. Ja bym nie jadła takiego kwaśnego, bo jest ohydny ;)

Pasek wagi

nie jest zepsuty, litości :D

po prostu nie stał cały czas w jednym chłodnym  miejscu tylko pare razy zmieniła mu sie temperatura. Owszem, smaczniejszy jest taki ze śmietanką, ale gdyby był zepsuty to byłoby gorzakawy a nie kwasny, bo serek jest nabiałem zakwaszanym. 

Mi o dziwo smakuje taki kwasny ale gorzej jak zaszkodzi :p

nie zaszkodzi ;)

chyba ze jest gorzki, spuchł jakoś bardziej niż normalnie i po twarciu jeb** wyziewem ;) albo ma pleśń.

przecież kazdy serek kefir, jogurt potrafi się rozwarstwić. 

Nie jest zepsuty, nie raz zdarzyło mi się taki zjeść, nic Ci nie będzie :-)

dobra jednak niektore z was mialy racje zeby nie jesc...

a co się stało?

kibelek (martwy)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.