Temat: Nietolerancje pokarmowe po ciąży ?

Jestem 9 tygodni po ciąży. W trakcie ciąży nietolerowałam tylko laktozy. Po ciąży dalej nietoleruje laktozy, ale do tego doszedł gluten, pszenica, ale też produkty zbożowe nie zawierającego tego takie jak: pieczywo, mąka (jedynie kokosową toleruje), makarony I kasze. Owsianki też nie toleruje.  Nie wiem czy to normalne, więc fajnie by było jak by wypowiedział się ktoś co jest lub był w temacie. U lekarza byłam. Tylko zlecił mi badania na nietolerancje. No I tyle. Nie ukrywam, że jest to strasznie uciążliwe.

poczekaj na wyniki a potem się martw 

Pasek wagi

laura930 napisał(a):

poczekaj na wyniki a potem się martw 
No właśnie te wyniki wyszły, że mam te nietolerancje co wypisałam :/ 

ale niby jakie masz objawy? 

skoro masz jakieś symptomy i po produktach glutenowch i po bezglutenowych to na 90% PRZYCZYNĄ NIE JEST GLUTEN.

może masz IBS? 

opisz najpierw objawy, bo z posta nic nie wyniika

-Straszny ból brzucha (najbardziej na dole) lub kolka czy straszny ból między zebrami, ale pod

-zgaga

-wzdęcia

-biegunka

-wysypka "pokrzywka"

-zatrzymanie wody w organizmie

-nudności, wymioty 

-przyspieszony oddech 

-duszności 

-osłabienie

-szumienie i piszczenie w uszach

Zależy co zjem. 

PS: W badaniach wyszło mi, że mam uczulenie na gluten, laktozę i pszenice. Tylko tyle.

zobacz sobie na reakcje krzyzowe i alergie

a może prościej xD ?

masz wyniki tych badań? jak były przeprowadzane- z krwi, skórne, czy jak? 

Kiedy pojawiają się objawy- i jakie konkretnie, tzn ile czasu po posiłku? 

jesli to naprawdę daje tyle objawów- wdroż na 2-4 tgodnie czystą dietę bezglutenową i bezlaktozową, eliminując wszystkie takie produkty i obserwuj. to jedyny sposob leczenia

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.