- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
9 marca 2018, 14:10
Jestem 9 tygodni po ciąży. W trakcie ciąży nietolerowałam tylko laktozy. Po ciąży dalej nietoleruje laktozy, ale do tego doszedł gluten, pszenica, ale też produkty zbożowe nie zawierającego tego takie jak: pieczywo, mąka (jedynie kokosową toleruje), makarony I kasze. Owsianki też nie toleruje. Nie wiem czy to normalne, więc fajnie by było jak by wypowiedział się ktoś co jest lub był w temacie. U lekarza byłam. Tylko zlecił mi badania na nietolerancje. No I tyle. Nie ukrywam, że jest to strasznie uciążliwe.
Edytowany przez Awokado294 9 marca 2018, 14:17
9 marca 2018, 16:01
poczekaj na wyniki a potem się martw
9 marca 2018, 16:32
ale niby jakie masz objawy?
skoro masz jakieś symptomy i po produktach glutenowch i po bezglutenowych to na 90% PRZYCZYNĄ NIE JEST GLUTEN.
może masz IBS?
opisz najpierw objawy, bo z posta nic nie wyniika
9 marca 2018, 17:01
-Straszny ból brzucha (najbardziej na dole) lub kolka czy straszny ból między zebrami, ale pod
-zgaga
-wzdęcia
-biegunka
-wysypka "pokrzywka"
-zatrzymanie wody w organizmie
-nudności, wymioty
-przyspieszony oddech
-duszności
-osłabienie
-szumienie i piszczenie w uszach
Zależy co zjem.
9 marca 2018, 17:02
PS: W badaniach wyszło mi, że mam uczulenie na gluten, laktozę i pszenice. Tylko tyle.
9 marca 2018, 19:42
zobacz sobie na reakcje krzyzowe i alergie
9 marca 2018, 20:52
masz wyniki tych badań? jak były przeprowadzane- z krwi, skórne, czy jak?
Kiedy pojawiają się objawy- i jakie konkretnie, tzn ile czasu po posiłku?
9 marca 2018, 20:54
jesli to naprawdę daje tyle objawów- wdroż na 2-4 tgodnie czystą dietę bezglutenową i bezlaktozową, eliminując wszystkie takie produkty i obserwuj. to jedyny sposob leczenia