Temat: Ubijanie jajek pomocy

robię ciasto pavlova. Nie moge ubić białek, nie mam trzepaczki . Robię wszystko według przepisu. 3 razy juz próbowałam i nic nie wyszło. Mam takie widełki 

Jakies rady?

W przepisie jest napisane zeby blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i zrobić okrąg o średnicy 23 cm. Na tym kole wyłożyć ubite białka i piec. Skoro nie chcą sie ubić moge wyłożyć garnek papierem i tam dac te lekko ubite bułka i upiec czy to nie wyjdzie ?

Ty tak serio ? Masakra ... Nie zrobisz tym ciasta 

Pasek wagi

podstawą Pavlowej są dobrze ubite białka , na sztywno 

Pasek wagi

Wyjdzie Ci omlet 

Pasek wagi

.daydream. napisał(a):

Ty tak serio ? Masakra ... Nie zrobisz tym ciasta 

W innym wypadku nie zakladalabym tematu. Pokazuje tylko to co mam

hahaha 

hihihi

A ręcznej trzepaczki nie masz?? te widełki to raczej do ciasta drożdżowego

Pasek wagi

Dzieckiem będąc ubijałam pianę na sztywno widelcem. Tylko to było samo białko, bez żadnych dodatków.

Z tym już nic nie zrobisz bo pewnie dodałas już cukier...

Dwa lata temu tez próbowałam zrobić Pavlową i nie mogłam ubić białek, gdyż za szybo dodawałam cukier a cuier można po malutku dodawać dopiero gdy białka są już ubite na sztywno.

to są haki do ciasta drożdzowego a nie do ubijania białek :) spróbuj widelcem

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.