- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
26 maja 2017, 21:21
robię ciasto pavlova. Nie moge ubić białek, nie mam trzepaczki . Robię wszystko według przepisu. 3 razy juz próbowałam i nic nie wyszło. Mam takie widełki
Jakies rady?
W przepisie jest napisane zeby blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i zrobić okrąg o średnicy 23 cm. Na tym kole wyłożyć ubite białka i piec. Skoro nie chcą sie ubić moge wyłożyć garnek papierem i tam dac te lekko ubite bułka i upiec czy to nie wyjdzie ?
26 maja 2017, 21:34
Ty tak serio ? Masakra ... Nie zrobisz tym ciasta
W innym wypadku nie zakladalabym tematu. Pokazuje tylko to co mam
26 maja 2017, 21:36
hahaha
26 maja 2017, 21:42
hihihi
26 maja 2017, 21:53
Dzieckiem będąc ubijałam pianę na sztywno widelcem. Tylko to było samo białko, bez żadnych dodatków.
Z tym już nic nie zrobisz bo pewnie dodałas już cukier...
Dwa lata temu tez próbowałam zrobić Pavlową i nie mogłam ubić białek, gdyż za szybo dodawałam cukier a cuier można po malutku dodawać dopiero gdy białka są już ubite na sztywno.