- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
23 marca 2017, 14:12
Przygotowujemy się z narzeczonym do wesela. Utknęliśmy jednak przy wyborze menu. Zależy nam aby goście byli najedzeni i nie siedzieli przy pustych stołach a jednocześnie chcielibyśmy uniknąć przesytu i marnotrawstwa. Restauracja przesłała nam dwie propozycje. Pomóżcie wybrać. Podzielcie się swoimi opiniami, doświadczeniami z organizacji własnych wesel bądź z goszczenia na weselach.
Zimne przekąski są w obu przypadkach takie same. Dodatkowo około 01.00 barszcz, szaszłyki drobiowe i golonki. Co wybrać? Podpowiedzcie?
23 marca 2017, 20:56
Cena między zestawami to aż 40 zł, wg mnie duża różnica. Teraz patrzysz na lepszy obiad, ale 40 zł razy ileś tam osób to nie będzie mała kwota, a ludziom i tak nie dogodzisz.
Po ślubie wszyscy głodni, bo się stroją i nie mają czasu zjeść. Ale na sali każdy zje zupę i ledwo wciska drugie, zostawiając miejsce na deser. Więc naprawdę tak bym się nie martwiła, a przeliczyła rozsądnie tę różnicę, bo za taką kwotę można coś innego kupić do ślubu lub mieć na start jako małżeństwo :)
23 marca 2017, 21:29
ja np z tego pierwszego menu duzo bym nie zjadla drugie wydaje mi sie znacznie ciekawsze ale moze jestem wybredna
23 marca 2017, 21:40
Dla mnie zawsze jest za dużo żarcia na weselach, zwłaszcza dań podawanych na gorąco. Człowiek w życiu tyle nie je, a na takim weselu co chwila kolejny obiad.
To pierwsze lepsze, bo prostsze i bardziej swojskie, ale też nie wiem w jakim klimacie planujecie wesele.
23 marca 2017, 22:40
Dla mnie zawsze jest za dużo żarcia na weselach, zwłaszcza dań podawanych na gorąco. Człowiek w życiu tyle nie je, a na takim weselu co chwila kolejny obiad.To pierwsze lepsze, bo prostsze i bardziej swojskie, ale też nie wiem w jakim klimacie planujecie wesele.