- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
12 lutego 2017, 12:16
Hej, czy ktoś z Was posiada może taki oto piekarnik?
Chciałabym się dowiedzieć jak Wam się w nim piecze ciasta? Ponoć on osiąga 200-220 stopni wg różnych opisów a wiadomo, że np biszkopt piecze się max w 170 stopniach. No i oprócz ciast np. kurczaka w 160 stopniach, a tu aż 200.
Chciałabym go kupić dla siebie jak jeżdżę do Rodziców, bo oni nie mają piekarnia. I zastanawiam się nad tym piecykiem właśnie, bo nigdy nie miałam z nim styczności.
Pomożecie?
12 lutego 2017, 13:51
Ojej! Design jakby żywo przywieziony z CCCP.
12 lutego 2017, 13:53
ja osobiście polecam kombiwar
nie piekłam w nim co prawda, ale piekarnika na razie nie posiadam (i długo nie będziemy go mieć), więc do obróbki mięs etc jest super
z pieczenia zrezygnowałam w ogóle, bo wolę kupić małą porcję, niż upiec blachę (mniejsza szansa, że coś zjem ;)
12 lutego 2017, 14:14
ja piekę duzo ale zamrażam ciasta potem jak mi ktos zadzwoni że wpadnie z wizytą to nie muszę gorączkowo szukać składników/ jechać do sklepu tylko wyciągam z zamrażalnika i mam.
Minusem tych przenośnych piekarników jest to że nie ma izolowanej obudowy wiec trzeba pilnować dzieci żeby się nie poparzyły. Mój zostawiłam tak na wszelki wypadek gdyby się z normalnym piekarnikiem coś stało.
12 lutego 2017, 14:48
babcia tak je nazywała bo często drożdżowe było od góry spalone :p ale mam sentyment do tych piekarnikówjusti85, nie przyszło by mi na myśl aby piekarnik nazwać krematorium :D
Ewentualnie "telewizor" vel "mikrofalówka".:))))Moja Mama piecze tylko w takim i pęka ze śmiechu za każdym razem, kiedy ja wyciągam z mojego super-hiper z termoobiegami i innymi bajerami kolejnego zakalca. A jej się ciasto udaje ZAWSZE:)))
12 lutego 2017, 14:51
Dawno temu , w domu rodzinnym mieliśmy taki piekarnik. Nie śmierdział farba a ciasta wychodziły super. Wcześniej mieliśmy piekarnik gazowy ale się zepsuł i mama nie chciała wywalać całej kuchenki, wiec kupiliśmy ten. I prawda jest taka, ze ciasta lepiej się piekły niż w gazowym. Nigdy nic się nie przypaliło. Fakt, lepiej dzieci trzymać z daleka. Jednak jeśli będziesz go używać okazjonalnie, to lepszy taki, niż żaden.
12 lutego 2017, 15:42
Pamiętam jak mama z ciotką piekły w takim ciasto x lat temu i wywaliło korki na całej klatce schodowej
12 lutego 2017, 16:38
justi85, nie przyszło by mi na myśl aby piekarnik nazwać krematorium :D
U mnie w domu też się tak mówiło :-D
Korzystaliśmy z takiego, bo nasz gazowy w kuchni był zepsuty. Plusem był rozmiar, bo mieściła się duża blacha ale minusem to, że zżerał sporo prądu. Mieliśmy dwa i jeden działał super a drugi palił od góry. A niby były takie same.... Piekło się w nich wszystko od mięs po wszelkie ciasta.
Nie wiem czy obecnie na rynku nie ma już czegoś lepszego :-) Od lat z tego już nie korzystam...