- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
12 lutego 2017, 12:16
Hej, czy ktoś z Was posiada może taki oto piekarnik?
Chciałabym się dowiedzieć jak Wam się w nim piecze ciasta? Ponoć on osiąga 200-220 stopni wg różnych opisów a wiadomo, że np biszkopt piecze się max w 170 stopniach. No i oprócz ciast np. kurczaka w 160 stopniach, a tu aż 200.
Chciałabym go kupić dla siebie jak jeżdżę do Rodziców, bo oni nie mają piekarnia. I zastanawiam się nad tym piecykiem właśnie, bo nigdy nie miałam z nim styczności.
Pomożecie?
12 lutego 2017, 12:27
Jeżeli tylko uda Ci się doprowadzić do tego aby piekarnik nie cuchnął jak fabryka farb olejnych, i przetrawisz to że żre prądu jak głupi, to będzie ok. Moja siostra miała trzy takie, pierwszy się po prostu spalił, i to dosłownie (zaczął się palić płomieniem w trakcie pieczenia ciasta), drugi pomimo tygodniowego wietrzenia dalej zalatywał farbą, a co za tym idzie każde ciasto też cuchnęło. Trzeci jak na razie sprawuje się dobrze.
Edytowany przez 12 lutego 2017, 12:27
12 lutego 2017, 12:27
Nie znam lepszego:) Nie wiem jak to możliwe bo rzeczywiście nie ma w nim regulacji ale w tym piekarniku zawsze wszystko mi się udaje (a piekę dużo i to różnych ciast). Na temat pieczenia mięsa się nie wypowiem bo ich w nim nie piekę.
12 lutego 2017, 12:35
miałam i piekłam ale tylko ciasta, chleb i bułki. Fajnie się udawało wszystko...
12 lutego 2017, 12:35
oj krematorium miałam miałam. 220 to on nigdy nie osiągnął. Ciasta trzeba było pilnować bo albo byłoby niedopieczone albo spalone. Ale upiekłam w nim setki ciast (biszkopty serniki i drożdżowe i wiele innych)
Zwróć uwagę żeby miał grzałki szamotowe a nie spiralki ( spiralki się często przepalały- wystarczyło dotknąć folią aluminiową i buch wywalało korki-przy szamotowych tak się nie stanie).
Edytowany przez justi85 12 lutego 2017, 12:36
12 lutego 2017, 12:37
justi85, nie przyszło by mi na myśl aby piekarnik nazwać krematorium :D
12 lutego 2017, 12:38
Moja babcia w takim piekła, ale tylko ciasta drożdżowe i bułki. Mi nic q nim się nie udawało
12 lutego 2017, 13:00
Jeszcze teraz widzę jakieś mini piekarniki z grillem. Ponoć nadają się też do ciast. Ciekawe czy rzeczywiście dobrze się sprawdzają.
Coś takiego mniej więcej. Plusem jest regulacja temperatury.
12 lutego 2017, 13:15
justi85, nie przyszło by mi na myśl aby piekarnik nazwać krematorium :D