- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
3 stycznia 2017, 08:53
Kupiłam dziś kefir pierwszy raz, i zdziwiło mnie to, że były w nim takie grudki i miał bardzo gęstą konsystencję. Myślałam, że kefir to jest coś w stylu jogurtu pitnego. W dodatku ma on taki kwaskowy smak, taki powinien być?
3 stycznia 2017, 08:57
jest dobry. Następnym razem kupuj innego producenta, aż trafisz na taki jaki Ci w konsystencji odpowiada. Jedne beda kremowe np. biedronkowa Tola, inne jak zsiadłe mleko np. Robico.
3 stycznia 2017, 09:58
tak, kefir jest bardziej podobny do zsiadłego mleka niż do jogurtu, ale jak dobrze wymieszasz to bedzie jednolity
3 stycznia 2017, 09:59
w sumie ja nigdy tego nie piłam wiec nie wiem jaki powinien byc w smaku ale jesli chodzi o konsystencje to ma taka sama jak widziałam u mnie w domu
3 stycznia 2017, 10:33
czasami maja grudki, czasami sa w pelni plynne .. wszystko zalezy od producenta, jak rowniez od daty przydatnosci -kiedy kefir jest "na wykonczeniu" to czesto wlasnie powstaja w nim grudki. niemniej jednak jak najbardziej nadaje sie on do spozycia i w zaden sposob nie wplywa to na jego smak.