Temat: technologia żywienia?

Czy ktoś z was kończyl ten kierunek? A może ktoś jest w trakcie?
Jakie macie spostrzeżenia? Uwagi? Warto? Jak z praca potem? Czy poza chemią dużo tam ścislości? Trudny czy latwy w przejściu kierunek?
Pasek wagi
Technik technolog, a specjalizacja raczej jest tutaj nie istotna. Kończę technikum z praktykami w zakładach.
Moja siostra  uczy się w tym kierunku,ale nie pytałam ją nigdy o to więc się nie przydałam tutaj
aaahhhh to dziękuję  ale chyba jednak zrezygnuje :/  te ścisłości to mnie nie ciągną wcale a wcale :/

Pasek wagi
ja skończyłam 2 lata temu technologię żywienia i  gospodarstwa domowego oczywiście technikum o studiach tez myślałam w tym kierunku ale nie wiem czy dalej mnie by to mnie interesowało
Nie rozumiem czego tutaj się bać, jeżeli masz ambicję to idź na te studia.
U mnie technologia żywności to nie było akurat moje marzenia aby w tym kierunku się uczyć, ale cóż tak bywa ;]
Ale jeśli Ciebie to interesuje to spróbuj i naprawdę nie ma się czego się bać.

melefretete a gdzie chciałabyś studiować technologię?

 

na razie o tylko tak sie pytam ale mieszkam w Gdańsku więc pewnie tutaj jesli jest , a ambicji nie mam :P tylko z ciekawości pomyslałam zę to może byc fajny kierunek. :)
Pasek wagi

http://kierunkistudiow.pl/technologia_zywnosci_i_zywienie_czlowieka

 

W takich miastach jest technologia :)

Może zainteresuje Cię jakiś inny, może podobny kierunek :) Zobacz co oferuja uczelnie w Gdańsku czy Trójmieście :)

skończyłam studia w 2008 roku na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka na uczelni w Krakowie. Jeżeli chodzi o przemysł spożywczy to kobiecie inżynierowi trudniej jest znaleźć pracę, a co do żywienia jest zbyt dużo teorii a mało praktyki, więc na pewno trzeba dużo samem się szkolić aby zostać specjalistą w tej dziedzinie.
ja w szkole sredniej sie ucze o zywieniu itd i powiem tylko tyle ze to jest w cholere interesujace ale mi osoniscie jest troche trudno z chemia, z tymi wszystkimi formulami itd. 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.