Temat: Forma do tarty - która lepsza?

Planuje kupić formę do tarty - która Waszym popartym doświadczeniem zdaniem będzie lepsza?

Silikonową:

Metalową:

Czy ceramiczną:

Pasek wagi

Ceramiczna.:) Ja mam silikonową -  masakra.

Ja mam szklaną, myślę że podobna do ceramicznej. Ceramiczną mam inną formę. Ja sobie chwalę, bo nic nie przywiera i nie trzeba się bac, że się coś porysuje przy krojeniu nożem...

taka z wyciagamym dnem. Ja mam z takiego ciemnego metalu, zaraz wstawie

O taka, najlepsza! Za 22 zl w tesco:) a uzywam jej juz 3 lata, nic sie nie dzieje

mam mętlik :p przynajmniej wiem, że nie silikonowa...

Pasek wagi

byle nie silikonowa- skusilam sie bo silikon do pieczenia ponc dobrze sie nie nadaje, a wychodzi tragedia!

tak jak wyzej- najlepsza jest z wyciaganym dnem. latwo ja wyciagniesz:)

Pasek wagi

siczma napisał(a):

taka z wyciagamym dnem. Ja mam z takiego ciemnego metalu, zaraz wstawieO taka, najlepsza! Za 22 zl w tesco:) a uzywam jej juz 3 lata, nic sie nie dzieje

też ostatnio chciałam kupić formę i byłam już za szklaną, ale chyba poszukam takiej.

Pasek wagi

Dzięki dziewczyny, chyba to wyjmowane dno nie jest mi potrzebne - obawiam się, ze prędzej coś popsuję albo się pognie i będzie nie do użytku, więc kupię szklaną albo ceramiczną. Wybiorę tańszą z nich :D

Pasek wagi

dometalowej przywiera, mam szklaną i jest super.

mam tez szklana forme i powiem tak: jesli chcesz w niej robic tarty na kruchym ciescie/ francuskim/ spodzie z ciasteczek, to wyjmowane dno jest najlepsza opcja. Szklana sie do tego nie bardzo nadaje. Do takiego metalu jic nie przywiera jesli posmarujesz lekko olejem/ maslem, a dno jest trwale, nie gnie sie

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.