- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
5 września 2014, 13:58
Planuje kupić formę do tarty - która Waszym popartym doświadczeniem zdaniem będzie lepsza?
Silikonową:
Metalową:
Czy ceramiczną:
5 września 2014, 14:12
Ja mam szklaną, myślę że podobna do ceramicznej. Ceramiczną mam inną formę. Ja sobie chwalę, bo nic nie przywiera i nie trzeba się bac, że się coś porysuje przy krojeniu nożem...
5 września 2014, 14:13
taka z wyciagamym dnem. Ja mam z takiego ciemnego metalu, zaraz wstawie
O taka, najlepsza! Za 22 zl w tesco:) a uzywam jej juz 3 lata, nic sie nie dzieje
Edytowany przez siczma 5 września 2014, 14:17
5 września 2014, 14:28
byle nie silikonowa- skusilam sie bo silikon do pieczenia ponc dobrze sie nie nadaje, a wychodzi tragedia!
tak jak wyzej- najlepsza jest z wyciaganym dnem. latwo ja wyciagniesz:)
5 września 2014, 14:34
taka z wyciagamym dnem. Ja mam z takiego ciemnego metalu, zaraz wstawieO taka, najlepsza! Za 22 zl w tesco:) a uzywam jej juz 3 lata, nic sie nie dzieje
też ostatnio chciałam kupić formę i byłam już za szklaną, ale chyba poszukam takiej.
5 września 2014, 14:39
Dzięki dziewczyny, chyba to wyjmowane dno nie jest mi potrzebne - obawiam się, ze prędzej coś popsuję albo się pognie i będzie nie do użytku, więc kupię szklaną albo ceramiczną. Wybiorę tańszą z nich
5 września 2014, 15:01
mam tez szklana forme i powiem tak: jesli chcesz w niej robic tarty na kruchym ciescie/ francuskim/ spodzie z ciasteczek, to wyjmowane dno jest najlepsza opcja. Szklana sie do tego nie bardzo nadaje. Do takiego metalu jic nie przywiera jesli posmarujesz lekko olejem/ maslem, a dno jest trwale, nie gnie sie