- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
26 marca 2014, 12:51
Zrobiłam właśnie ciasto na którego wierzchu znajduje się budyń. Mam dwa pytania.
1. ile czasu budyń musi zastygać żebym mogła pokroić ciasto?
2. czy jak budyń zastygnie mogę zalać ciasto drugą warstwą budyniu w innym smaku?
26 marca 2014, 13:03
1. Około godziny na pewno, zobaczysz sama, jak będzie zimny i gęsty to możesz już kroić.
2. Wydaję mi się, że tak.
26 marca 2014, 14:30
1. Czas zastygnięcia zależy od warstwy i temperatury w jakiej stoi ciasto. Minimum godzina moim zdaniem.
2. Jak już zastgnie na tyle, że będzie z wierzchu zastygnięty, możesz lać kolejną warstwę, ale tez juz lekko chociaż prestudzoną, nie taką gorącą.