Temat: SGGW - gastronomia i hotelarstwo

Witajcie. Natrafiłam przypadkowo na nowy kierunek PRAKTYCZNY na SGGW : gastronomia i hotelarstwo. Studiuje się go 4 lata i kończy się go tytułem inżyniera. Jest to zarządzanie gastronomią i hotelarstwem. Na stronie jest napisane, iż ten kierunek powstał na potrzeby rynku i jest bardzo przyszłościowy. Ale nie wiem co o tym myśleć. Może wy możecie cos powiedzieć? Może ktoś z was poszedł już w tym roku na te studia lub orientuje się jak naprawdę wygląda rynek pod tym względem. Byłabym bardzo wdzięczna :)

( http://www.sggw.pl/studia/i-stopnia/gastronomia-i-hotelarstwo/ tutaj jest o tym więcej )

Tzn ja już pisałam, że chcę iśc na zaoczne, by móc pracować w tej branży nawet jako kelnerka podczas studiów i mieć to doświadczenie w CV, kiedy skończę studia. :)
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)
To ja nie wiem jaki sens studiowania skoro tak jak Wy piszecie i tak musze zaczynać od najgorszego stanowiska po skończeniu studiów, by móc wspinac się ku górze ...xd
A jesli chodzi o te praktyki uczelniane scoiattola04 to dobrze wiem, że będę robiła najgorsza robote w hotelu czy też w restauracji.
Ja zauważyłam, że studia kończy się teraz tak jak kiedyś maturę - bo nie wypada jej nie mieć. Każdy teraz może skończyć studia i to nie jest żaden wyczyn...

Droga autorką, czy zdecydowałaś się na te studia :) ?

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.