23 lipca 2013, 09:57
W większości przepisów każą dodawać ponad pół szklanki wody (reszta składników to 25g drożdży, 1,5 szklanki mąki, szczypta soli i cukru), czy jeśli dam mleko zamiast wody nie będzie lepiej? Zastanawiam się czemu prawie w każdym przepisie jest woda.. Może na mleku mniej wyrośnie? Ale to chyba niemozliwe,,
- Dołączył: 2013-02-18
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 2622
23 lipca 2013, 15:49
ja daję 3/4 szkl ciepłego mleka i 1/4 szk ciepłej wody na 500g mąki
- Dołączył: 2018-02-12
- Miasto: konin
- Liczba postów: 4
12 lutego 2018, 16:31
Witam mam pytanie ile dołożyć masła do ciasta na pizzę.
- Dołączył: 2018-02-12
- Miasto: konin
- Liczba postów: 4
12 lutego 2018, 16:31
Witam mam pytanie ile dołożyć masła do ciasta na pizzę.