23 lipca 2013, 09:57
W większości przepisów każą dodawać ponad pół szklanki wody (reszta składników to 25g drożdży, 1,5 szklanki mąki, szczypta soli i cukru), czy jeśli dam mleko zamiast wody nie będzie lepiej? Zastanawiam się czemu prawie w każdym przepisie jest woda.. Może na mleku mniej wyrośnie? Ale to chyba niemozliwe,,
23 lipca 2013, 10:03
Moim zdaniem nie ma różnicy w smaku.
- Dołączył: 2012-11-17
- Miasto: Tamten Koniec
- Liczba postów: 2103
23 lipca 2013, 10:06
Ja zawsze daję ciepłe mleko.
- Dołączył: 2009-01-29
- Miasto: Gaj
- Liczba postów: 3916
23 lipca 2013, 10:08
Zawsze daję wodę ! Z mlekiem to mi się kojarzy ciasto na drożdżówkę. Do ciasta dodaję też miękkie masło, ciasto jest przez to delikatne .
Edytowany przez agus0709 23 lipca 2013, 10:09
- Dołączył: 2009-03-17
- Miasto: Narnia
- Liczba postów: 1722
23 lipca 2013, 10:10
Do ciasta na pizzę dodaje się letnią wodę.
Chcesz spróbować z mlekiem, to spróbuj, ale nie widze sensu.
23 lipca 2013, 12:38
Do ciasta na pizzę tylko woda! Dla mnie mleko zmienia smak ciasta.
23 lipca 2013, 14:36
Ja dawałam raz wodę i zrobiłam też z mlekiem, dla mnie nie ma różnicy, -najlepiej sobie wyprubój to nic nie kosztuje.
dodatkowo daję łyzkę oleju
- Dołączył: 2006-04-22
- Miasto: Ny
- Liczba postów: 3493
23 lipca 2013, 15:22
Ja daję zawsze mleko i jest pycha :)
23 lipca 2013, 15:45
ja zawsze daje mleko :)
do ciasta dorzuć jeszcze oregano! :)
Edytowany przez 74443ca0cbbe517c84691b4837728f89 23 lipca 2013, 15:46