Temat: tragedia z sernikiem

Dziewczyny, tragedia . Jutro serwuje ciasto w pracy z okazji urodzin. Wlasnie wyciagnelam sernik z piekarnika i zdalam sobie sprawe ze nie dodalam budyniu (ani maki zadnej)!
Co z tego wyjdzie? Papa kompletna? Wstyd i hanba. A moj sernik jest zawsze taki pyszny :((((((((((
Pasek wagi
ooo,wysoka temperatura jak na sernik :D Jak nie pływa to jest git :D Ja piekę zawsze bez nawiewu, 10 minut w 140stopniach  i około 1h,10 min w 120. Wychodzą o konsystencji musu, bardzo delikatne. Nie opadają, nie pękają .
Ja zawsze piekę serniki ze stronki Doroty i się udają.

Tu masz o perfekcyjnym serniku http://www.mojewypieki.com/post/jak-upiec----perfekcyjny-sernik 

pyzia1980 napisał(a):

Ja zawsze piekę serniki ze stronki Doroty i się udają.Tu masz o perfekcyjnym serniku http://www.mojewypieki.com/post/jak-upiec----perfekcyjny-sernik 

No to wlasnie jest z jej strony sernik waniliowy. Zawsze go robilam tak jak w przepisie i wychodzil miodzio. Rety co za kucharka ze mnie. Pewnie dlatego ze pieke 3 ciasta jednoczesnie:/
Pasek wagi
" Mąka zagęszcza strukturę sernika, upodabnia się on wtedy bardziej do ciasta" (...) " jeśli lubicie serniki kremowe, zrezygnujcie z dodatku mąki " Właśnie lubię kremowe.Nigdy nie dodaję mąki. 
Będzie dobrze, sernik ciężko schrzanić :)

Gorzej jakbyś zapomniała sera ;)
e tam, moja koleżanka kiedyś nie dodała do ciasta mąki, bo 'zapomniała' :D
sernik wyjdzie na pewno !
Pasek wagi
ja też zawsze robię bez mąki, może rzeczywiście potrzymaj chwilę dłużej, ale w niższej temperaturze ;) będzie dobrze!
Pasek wagi

KotkaPsotka napisał(a):

52min w 180°C z nawiewem. Nie plywa jak go szturcham ;)
Eeee :) To jest dla niego nadzieja!! :)
moze sprobuj zrobic nowy ale zobacz co z tego wyjdzie ja do sernika tez nie dodaje budyniu
Ostatnio też nie dałam, zorientowałam się dopiero jak już sernik pokrojony stał na stole (zauważyłam budyń na szafce ;d). Spokojnie, może nic się nie stanie :)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.