- Dołączył: 2010-05-10
- Miasto: Mauritius
- Liczba postów: 21812
11 czerwca 2013, 20:17
Dziewczyny, tragedia
![]()
. Jutro serwuje ciasto w pracy z okazji urodzin. Wlasnie wyciagnelam sernik z piekarnika i zdalam sobie sprawe ze nie dodalam budyniu (ani maki zadnej)!
Co z tego wyjdzie? Papa kompletna? Wstyd i hanba
![]()
. A moj sernik jest zawsze taki pyszny :((((((((((
11 czerwca 2013, 20:33
ooo,wysoka temperatura jak na sernik :D Jak nie pływa to jest git :D Ja piekę zawsze bez nawiewu, 10 minut w 140stopniach i około 1h,10 min w 120. Wychodzą o konsystencji musu, bardzo delikatne. Nie opadają, nie pękają .
- Dołączył: 2010-11-24
- Miasto: Dolina Słoni
- Liczba postów: 14535
11 czerwca 2013, 20:37
Ja zawsze piekę serniki ze stronki Doroty i się udają.
Tu masz o perfekcyjnym serniku
http://www.mojewypieki.com/post/jak-upiec----perfekcyjny-sernik - Dołączył: 2010-05-10
- Miasto: Mauritius
- Liczba postów: 21812
11 czerwca 2013, 20:40
pyzia1980 napisał(a):
Ja zawsze piekę serniki ze stronki Doroty i się udają.Tu masz o perfekcyjnym serniku http://www.mojewypieki.com/post/jak-upiec----perfekcyjny-sernik
No to wlasnie jest z jej strony sernik waniliowy. Zawsze go robilam tak jak w przepisie i wychodzil miodzio. Rety co za kucharka ze mnie. Pewnie dlatego ze pieke 3 ciasta jednoczesnie:/
11 czerwca 2013, 20:40
" Mąka zagęszcza strukturę sernika, upodabnia się on wtedy bardziej do ciasta" (...) " jeśli lubicie serniki kremowe, zrezygnujcie z dodatku mąki " Właśnie lubię kremowe.Nigdy nie dodaję mąki.
- Dołączył: 2010-03-20
- Miasto: Sydney
- Liczba postów: 711
11 czerwca 2013, 20:42
Będzie dobrze, sernik ciężko schrzanić :)
Gorzej jakbyś zapomniała sera ;)
- Dołączył: 2011-02-22
- Miasto: Piaski
- Liczba postów: 900
11 czerwca 2013, 20:51
e tam, moja koleżanka kiedyś nie dodała do ciasta mąki, bo 'zapomniała' :D
sernik wyjdzie na pewno !
- Dołączył: 2012-08-31
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 815
11 czerwca 2013, 20:51
ja też zawsze robię bez mąki, może rzeczywiście potrzymaj chwilę dłużej, ale w niższej temperaturze ;) będzie dobrze!
- Dołączył: 2013-02-18
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 2622
11 czerwca 2013, 21:51
KotkaPsotka napisał(a):
52min w 180°C z nawiewem. Nie plywa jak go szturcham ;)
Eeee :) To jest dla niego nadzieja!! :)
- Dołączył: 2013-01-01
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 1048
11 czerwca 2013, 21:51
moze sprobuj zrobic nowy ale zobacz co z tego wyjdzie ja do sernika tez nie dodaje budyniu
Edytowany przez .Kicia. 11 czerwca 2013, 21:52
- Dołączył: 2011-02-26
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 1770
11 czerwca 2013, 21:54
Ostatnio też nie dałam, zorientowałam się dopiero jak już sernik pokrojony stał na stole (zauważyłam budyń na szafce ;d). Spokojnie, może nic się nie stanie :)