Temat: tragedia z sernikiem

Dziewczyny, tragedia . Jutro serwuje ciasto w pracy z okazji urodzin. Wlasnie wyciagnelam sernik z piekarnika i zdalam sobie sprawe ze nie dodalam budyniu (ani maki zadnej)!
Co z tego wyjdzie? Papa kompletna? Wstyd i hanba. A moj sernik jest zawsze taki pyszny :((((((((((
Pasek wagi

.

vierna napisał(a):

wszechwiedząca, najmądrzejsza kotkapsotka spieprzyła sernik... no nie wierze! Tóż to tragedia będzie jutro.

A ty sie dobrze czujesz czy okres masz?
Pasek wagi
ile dałaś jajek na jaką ilość sera. To istotna informacja :D Nigdy nie daję mąki,nigdynie daję budyniu, serniki wychodzą świetne. To ile tych jajek było ? :D

joolianka napisał(a):

ile dałaś jajek na jaką ilość sera. To istotna informacja :D Nigdy nie daję mąki,nigdynie daję budyniu, serniki wychodzą świetne. To ile tych jajek było ? :D

Serio robisz bez? To jest nadzieja!
Dalam ok 700g sera (450g wielunia i 250g quarka)
 4 jajka
200ml kremowki
200g cukru pudru
Pasek wagi
jak długo piekłaś ?
Ja proszku budyniowego nie daję.
A jeśli chodzi o mąkę to zależy od sera/Jak masa jest rzadka to daje,jak bardziej zbita to nie.

pyzia, mimo wszystko, nie trzeba mąki, wystarczy obniżyć temperaturę i wydłużyć czas pieczenia
spróbuj może i tak wyszło smacznie ;)


ja kiedyś zrobiłam piernik bez kapki oleju, w chwili wystawienia ciasta zobaczyłam szklankę  z olejem ;x, piernik był jak to piernik WYJĄTKOWO TWARDY i nie zjadliwy.. 
52min w 180°C z nawiewem. Nie plywa jak go szturcham ;)
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.