- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
14 grudnia 2012, 17:46
15 grudnia 2012, 07:54
15 grudnia 2012, 08:28
15 grudnia 2012, 10:00
15 grudnia 2012, 10:11
co to są makówki?
to ze slaska potrawa. To sa pokrojone bulki pszenne, ktore uklada sie warstwami w naczyniu, kazda warstwe posypuje sie zamoczonymi wczesniej rodzynkami i jak ktos lubi to dodaje pokrojone orzechy czy kokos. Tych warstw wychodzi kilka, dobrze jak bulka jest pokorojona w cienkie plastry. Jak ulozy sie pod brzeg naczynia, to zalewa sie goracym mlekiem z cukrem, cukrem waniliowym i z makiem. Zalewa sie tak wysoko, zeby przykryc gorna warstwe i schladza. Na to moge czekac caly rok :) Niektorzy dodaja jeszcze do tego suszone owoce, np figi
15 grudnia 2012, 10:13
15 grudnia 2012, 10:14
15 grudnia 2012, 10:17
15 grudnia 2012, 10:21
ja zawsze z chęcią jem grzybową, barszcz z uszkami, krokiety i makowiec:)na te potrawy lubię czekać do świąt... :) no tak, zapomniałam jeszcze o kapuście z grochem <3