- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
12 września 2012, 07:34
Edytowany przez aaniaa20 12 września 2012, 08:58
12 września 2012, 09:19
12 września 2012, 09:28
A jak położycie na takiej wadze 10 kg mąki w tradycyjnych opakowaniach z supermarketu, to jaką zawartość tłuszczu i wody pokazuje? Skąd w ogóle taka waga wie, czy na wadze stoi człowiek, mąka, czy posążek z mosiądzu?
a czy ty w ogole masz pojecie jak taka waga dziala ??? najwyrazniej ZERO pojecia wiec radze nie wypowiadac sie w temacie.Sa tam specjalne czujniki ,stajesz na nich i wysylany jest sygnal : miesnie szybciej przewodza sygnal , bo jest w nich woda ,tluszcz wolniej na takiej podstawie waga oblicza zawartosc miesni i tluszczu biorac pod uwage kg.
Sama mam taka wage ,ale wiem ,ze nie sa one super dokladne jesli chodzi o pomiar tkanki tluszczowej.Mozesz jednak obserwowac jak zmienia sie u ciebie % tkanki tluszczowej w stosunku calkowitej masy ciala.Jesli zalezy ci na pomiarze tkanki tluszczowej to bardzo polecane sa kalipsary takie plastikowe szczypce.
12 września 2012, 09:36
a czy ty w ogole masz pojecie jak taka waga dziala ??? najwyrazniej ZERO pojecia wiec radze nie wypowiadac sie w temacie.Sa tam specjalne czujniki ,stajesz na nich i wysylany jest sygnal : miesnie szybciej przewodza sygnal , bo jest w nich woda ,tluszcz wolniej na takiej podstawie waga oblicza zawartosc miesni i tluszczu biorac pod uwage kg.Sama mam taka wage ,ale wiem ,ze nie sa one super dokladne jesli chodzi o pomiar tkanki tluszczowej.Mozesz jednak obserwowac jak zmienia sie u ciebie % tkanki tluszczowej w stosunku calkowitej masy ciala.Jesli zalezy ci na pomiarze tkanki tluszczowej to bardzo polecane sa kalipsary takie plastikowe szczypce.A jak położycie na takiej wadze 10 kg mąki w tradycyjnych opakowaniach z supermarketu, to jaką zawartość tłuszczu i wody pokazuje? Skąd w ogóle taka waga wie, czy na wadze stoi człowiek, mąka, czy posążek z mosiądzu?
12 września 2012, 09:38
Edytowany przez Agneees 12 września 2012, 09:40
12 września 2012, 09:42
12 września 2012, 09:45
A kto mi wytłumaczy na jakiej podstawie ta waga wie, ile mamy tłuszczy a ile wody itd.?Mój nieścisły umysł tego nie ogarnia a jestem ciekawa.Edit: Przeczytałam wpis Artosis, ale i tak wydaje mi sie to mało prawdopodobną informacją tj. taki pomiar ;)
ok to jak malo wiarygodny to sobie poczytaj
Jak to działa?
Waga Tanita służy do pomiaru ciężaru ciała i procentowej zawartości tkanki tłuszczowej w ustroju. Urządzenie wykorzystuje technikę BIA (Bioelectrical Impedance Analysis), która ocenia skład ciała wysyłając słaby, bezpieczny prąd przez tkanki. Prąd przechodzi swobodnie przez płyny zawarte w tkance mięśniowej lecz natrafia na trudności gdy przechodzi przez tkankę tłuszczową. Wagi Tanita wykorzystują pomiary tego oporu aby obliczył skład ciała. Skład ciała zostaje obliczony po wprowadzeniu danych: wysokości ciała, płci i wieku oraz po zmierzeniu oporu elektrycznego ciała.
12 września 2012, 10:01
Edytowany przez Alexi1231 12 września 2012, 10:04
12 września 2012, 10:10
a czy ty w ogole masz pojecie jak taka waga dziala ??? najwyrazniej ZERO pojecia wiec radze nie wypowiadac sie w temacie.Sa tam specjalne czujniki ,stajesz na nich i wysylany jest sygnal : miesnie szybciej przewodza sygnal , bo jest w nich woda ,tluszcz wolniej na takiej podstawie waga oblicza zawartosc miesni i tluszczu biorac pod uwage kg.Sama mam taka wage ,ale wiem ,ze nie sa one super dokladne jesli chodzi o pomiar tkanki tluszczowej.Mozesz jednak obserwowac jak zmienia sie u ciebie % tkanki tluszczowej w stosunku calkowitej masy ciala.Jesli zalezy ci na pomiarze tkanki tluszczowej to bardzo polecane sa kalipsary takie plastikowe szczypce.A jak położycie na takiej wadze 10 kg mąki w tradycyjnych opakowaniach z supermarketu, to jaką zawartość tłuszczu i wody pokazuje? Skąd w ogóle taka waga wie, czy na wadze stoi człowiek, mąka, czy posążek z mosiądzu?
12 września 2012, 10:10