Temat: soda oczyszczona na zęby? kto stosuje?

Hej kochane, co myślicie o sodzie oczyszczonej jako środek do czyszczenia zębów? Kto używa? Jak często? Kolega używa raz w tygodniu i twierdzi, że dzięki temu ma białe zęby. Znowu mi, zebrał się kamień (picie wody eh) a, że dostać się do dentysty w moim mieście nie jest łatwo, użyłam sody. Potem wyszorowałam zęby elmexem (pasta na nadwrażliwość) i byłam w szoku.. nie dość, że kamień zszedł to jeszcze wszelki osad z herbat :) a pije ich multum.. Tak samo u męża. Zęby odrazu wyglądają lepiej i są bielsze.. (przez brak osadu, którego pastą nie mogłam zmyć).. Co sądzicie?
soda strasznie niszczy szkliwo . 
ja bym się nie odważyła, to baardzo szkodliwe...
ja też tak sobie szkliwo zniszczyłam mam ładne zęby ale jak się przyjrzeć z bliska to zrobiła mi się erozja szkliwa przy dziąsłach to już się nie odbuduje sody nie polecam.
stosowałam kiedyś, fakt zęby były bielsze i ładnie kamień zszedł ale szkliwo zniszczyłam także nie polecam
znajomy stosował i pozostał bez zębów:) mówię Ci poważnie 
o jej, absolutnie, bedziesz miec bielsze pare miechów a potem chore i wypadną ci po 40tce
weź lepiej nie stosuj żadnych takich głupot, odradzam

http://www.youtube.com/watch?v=unzNw_Dl0m8 
Pasek wagi
Używam sody z sokiem z cytryny ale raz na 2 mieś czasem raz na mieś nigdy częściej ponieważ co tygodniowego kontaktu z sodą zęby nie wytrzymają.Szkliwo zacznie słabnąć pojawią się w nim ubytki a co z tym się wiąże staną się wrażliwsze i będą łatwiejsze do zdobycia dla bakterii bo nie będzie bariery ochronnej jaką jest szkliwo
ja raz zastosowałam białą perłę - taki żel, od tej pory nie muszę wybielać, odpowiadają mi. Na pewno trochę je osłabiło + lekka nadwrażliwość, ale suma sumarum opłacało się
Ja wole biala perle. Uzywam jej od chyba tygodnia i juz widac efekty. :) 

soda niszczy szkliwo 

jak mialam zapalenie dziasel to wtedy dentyska przez max. 3-4 dni kazala mi plukac soda ew. takim plynem ale ogolnie nie powinno sie

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.